Westerberg kritisk efter försvarsmissarna: "Är långt utifrån..."

|

När Mix Diskerud efter ett läckert anfall prickade in 1-0 i början av den andra halvleken i mötet medHammarby på Tele2 Arena såg Blåvitt ut att vara på väg mot tre poäng och första segern i Stockholm sedan 2015. Men inom loppet av tre minuter förändrades läget.

Först skickade Kennedy Bakircioglu in 1-1 på en distansfrispark, som Pontus Dahlberg nog borde ha kunnat parera och bara ett par minuter senare höll Sander Svendsen sig framme och rakade in en retur från Dahlberg, när IFK Göteborg hade gått bort sig i försvarsspelet på mittplan. Och trots ett övertag i antalet chanser fick Blåvitt lämna huvudstaden med en ny förlust i bagaget.

Efter matchen var tränare Alf Westerberg allt annat än nöjd med det blåvita försvarsagerandet i samband med baklängesmålen.

–Det är andra matchen i rad här som vi har ett kolossalt övertag i avslutsstatistiken, men det hjälper ju inte vi åker ju på två ganska enkla mål. Då får vi stryk, säger han till C More.

Han fortsätter:

– Det är bara att konstatera att frisparken är långt utifrån... På det andra målet är vi lite för heta högt upp i plan, vi öppnar upp möjligheten för Hammarby att ta sig in mellan mittfält och backlinje, som vi absolut inte får göra, då kommer nästa hot från Saevarsson och sedan öppnar de upp oss. Det är misstag i försvarsspelet.

Blåvitt hade under slutdelen av matchen ett par farliga kvitteringschanser, men skärpan i avsluten saknades, precis som mot Jönköping.

–Vi gör mycket annat som är bra men det vill sig inte alls där. VI kan inte förvalta de övertagssekvenser som vi har skaffat oss. Det är naturligtvis tungt men det finns ingen väg förbi det här, vi måste jobba vidare och bryta den här trenden nu.