West Ham Uniteds sorg: Sjuåriga supportern Isla Caton död

West Ham United har sorg. Supportern Isla Caton har stöttats av Premier League-klubben i sin kamp mot sjukdomen. Nu kommer det tragiska beskedet att hon har dött blott sju år gammal. ”Det är förkrossande att höra nyheten att Isla har gått bort”, säger lagkapten Mark Noble.

ANNONS

Isla Caton drabbades av den ovanliga cancerformen neuroblastom som tvååring och under merpartens av hennes sjukdomstid har Premier League-klubben West Ham visat sitt stöd.

Tidigt uppmärksammade klubbens supportrar hennes situation, vilket ledde till att man samlade ihop miljonbelopp för att bidra till att betala hennes behandlingar.

Caton föddes i Essex, öster om London, men när hon blev sjuk valde familjen att flytta till Barcelona i Spanien för att behandla cancern. Under tiden på det spanska sjukhuset valde West Hams lagkapten, tillsammans med lagkamrat Robert Snodgrass, att överraska Caton med ett besök.

Isla Caton död – sju år gammal

Efter flera års tuff kamp såg Isla Caton ut att ha tillfrisknat i mars 2019 då beskedet kom att hon var cancerfri. Dessvärre kom cancern tillbaka och i december i fjol meddelade läkarna att behandlingen inte längre gav någon effekt.

ANNONS

Under tisdagsmorgonen somnade Isla Caton in, sju år gammal, omgiven av sin familj.

Alla i West Ham United-Familjen är förkrossade efter beskedet om den unga och tuffa Isla Catons bortgång.

Alla i klubben vill uttrycka de djupaste sympatierna med Islas föräldrar, Nicola och Michael, samt hela familjen och vänner under denna sorgliga tid.

Tragiskt nog har Islas kamp tagit slut, men minnet av henne och hennes arv kommer att leva för evigt”, skriver West Ham United på sin hemsida.

Mark Noble: ”Förkrossande att höra nyheten”

Klubbens lagkapten Mark Noble hade en nära kontakt med Isla Caton efter att hon varit maskot under en match mot AFC Bournemouth 2018.

Den 34-årige mittfältaren sörjer 7-åringens bortgång.

”Det är förkrossande att höra nyheten att Isla har gått bort. Å hela klubbens vägnar vill jag uttrycka min sorg och skicka mina kondoleanser till föräldrarna och Islas närmaste”, säger han i ett uttalande.

Det är många i West Ham som sörjer Isla Catons bortgång. Tidigare spelaren, numer tränare i akademin, Carlton Cole:

”Isla kommer alltid finnas i våra hjärtan och jag är säker på att alla som följde hennes berättelse förstår hur modig och stark hon var”, skriver den tidigare anfallaren.

ANNONS

Rivalen visar sitt stöd

Det är dock inte bara i West Ham United som Isla Catons bortgång sörjs. Hennes sjukdom engagerade många även utanför klubben.

Londonrivalen Millwall FC gick under tisdagen ut och visade sitt stöd.

”Alla i Millwall sänder sin kärlek till Caton-familjen under denna oerhört tragiska tid. Vila i frid, Isla”.

Millwall kommer även att hylla Isla Caton genom en minuts applåd i den sjunde matchminuten när man möter West Bromwich på lördag, skriver journalisten Jake Sanders.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS