Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mikael Stahre pratar med Pontus Wernbloom efter en träning med IFK Göteborg den 7 juni 2021 i Göteborg strax innan spelaren valde att avsluta sin karriär. Bild: DANIEL STILLER
Mikael Stahre pratar med Pontus Wernbloom efter en träning med IFK Göteborg den 7 juni 2021 i Göteborg strax innan spelaren valde att avsluta sin karriär. Bild: DANIEL STILLER

Wernblooms sågning av Blåvitt: ”Hellre tittat på Lotta på Liseberg”

IFK Göteborg förlorade klart mot Hammarby under måndagen.
Och förre Blåvittspelaren Pontus Wernbloom var minst sagt besviken på insatsen.
– Jag hade hellre tittat på Lotta på Liseberg, säger han i podcasten Ljugarbänken.

IFK Göteborg hade efter en svit på tre segrar i allsvenskan möjligheten att haka på i den allsvenska toppstriden när man under måndagskvällen gästade Hammarby i Stockholm.

Men Bajen som dominerade matchen från start till mål vann tämligen enkelt med 3-0 på Tele 2 arena.

Efter matchen var Blåvitt-tränaren Mikael Stahre bedrövad över på lagets insats.

– Min största besvikelse är inte första halvlek och att vi försvarar oss mycket. Det är att vi i andra halvlek inte ser ut att ha tillräckligt med energi, passion och tryck. Jag tycker att det finns ett engagemang och lojalitet för matchplanen i första halvlek. I andra halvlek har vi inte det, säger han.

Den förre Blåvittspelaren Pontus Wernbloom såg matchen och var inte nådig i sin kritik i podcasten Ljugarbänken han har tillsammans med Tobias Hysén.

– Blåvitt är utspelade från minut ett. Hade jag fått gå tillbaka så hade jag hellre tittat på ”Lotta på Liseberg” hela kvällen.

Wernbloom fortsätter:

– Mina förväntningar är inte så höga på dem (Blåvitt). Jag tycker Hammarby är ett mycket bättre lag, så att det blir 3-0 chockerar mig inte. Det gör mig inte ens förbannad. Jag tycker snarare det är så att de (Blåvitt) har sminkat grisen rätt ordentligt med ett par fina resultat, men jag tycker inte riktigt att spelet har klaffat i en enda match i år. Sedan vet ni vad jag tycker om 4-4-2...

Tobias Hysén var likt sin förre lagkamrat besviken på lagets insats.

– Att de ska bli så här utspelade och att de inte ens är i närheten av att skapa en enda målchans är för bedrövligt. Jag skiter i om de möter Hammarby och att Hammarby är så jäkla bra. Man måste kräva att allsvenska spelare ska kunna spela bollen till varandra mer än tre gånger i rad.

LÄS OCKSÅ: Fem punkter efter Hammarby-IFK Göteborg

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.