Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Wernblooms besked om framtiden i landslaget

Pontus Wernbloom fick inte mycket speltid under Erik Hamrén. Inför att Janne Andersson ska ta över funderar han nu över sin landslagsframtid. – Jag har inte beslutat något, vi får se hur jag ska göra, säger han.

Han har hunnit bli 29 år och hade det tufft under Erik Hamréns tid som förbundskapten. Antalet landskamper från start går nästan att räkna på ena handen. Under EM i Frankrike blev det noll minuter för Wernbloom.
– Surt såklart. Det kändes som att vi hade mycket målchanser mot Belgien. Vi behövde ett mål och de gjorde ett mål. Det summerar det hela ganska bra får man ändå säga.

Vad säger du om Isaksson, Källström, Zlatan?
– Det säger sig självt. Hur många landskamper har de inte gjort … det är tre generationsspelare och det är fantastiskt att ha fått spela med de tre. Det är väldigt fina spelare.

Hamréns tid som förbundskapten är över, vad har han betytt för dig?
– Han har varit som vilken tränare som helst, varken mer eller mindre. Jag har ju inte spelat så mycket så jag har inte så mycket att säga. Nu är det kapitlet slut för honom och jag hoppas att de nya kan börja bygga något nytt nu.

Din egen framtid i landslaget?
– Jag var inte … jag har inte tagit ställning till det utan får ta ett beslut här snart. Det viktigaste är att det skapas något nytt nu. Vi har en ny generation som tog EM-guld och det är de som ska bli drivande i det som komma skall.
– Men det kommer ett kval här snart igen och jag har inte beslutat hur jag ska göra. Vi får se.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.