Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: INTIME
Bild: INTIME

Wernbloom om Blåvitt-återkomst: "Farligt att bli nostalgisk"

IFK Göteborgs supportrar drömmer om fika-ligans återkomst.
Men en av Blåvitts potentiella återvändare – Pontus Wernbloom – är osäker på hur bra en comeback egentligen skulle bli.
– Ponera att vi alla skulle spela i Blåvitt igen, det skulle ändå inte bli samma sak, säger han till magasinet Offside.

Det har varit tyst om Pontus Wernbloom. Den Kongahälla-fostrade mittfältaren lämnade CSKA Moskva för grekiska topplaget PAOK sommaren 2018 och tog direkt en plats på mittfältet. Men sedan den 17 december i fjol har han inte spelat fotboll. Först kom en avsliten hälsena. När han närmade sig spelbart skick igen under hösten var kom en stressfaktur i foten som ett brev på posten.

Men det är inte på grund av bristen på speltid som Pontus Wernbloom inte synts i medierna de senaste åren. Den tidigare så prat- och skämtglade 33-åringen beskriver i Offsides reportage hur han tröttnade på media under åren med landslaget.

– Det är bara skönt att sköta sitt. Ingen har mitt nummer. Jag pratar inte med någon, och skulle jag vilja få ut något finns sociala medier. Nu tror jag inte att folk är så intresserade längre heller. Objektivt sett är jag ju iskall, säger han.

"Farligt att bli nostalgisk"

Efter 10 år utomlands går han in på sista året på sitt kontrakt med PAOK efter sommaren. Precis som fallet varit med hans gamla lagkamrater Gustav Svensson och Marcus Berg har ryktena och förhoppningarna om en återkomst till Gamla Ullevi cirkulerat flitigt de senaste åren. Men Pontus Wernbloom har sin numera sin svenska "bas" i frun Ninas hemstad Sigtuna – och diskuterar själv hur bra en hemkomst till Göteborg egentligen skulle bli i intervjun med Offside.

– Det är farligt att bli för nostalgisk. Sitta och prata om hur gött allt var förr och inte fatta hur bra man har det i dag. Ponera att vi alla skulle spela i Blåvitt igen, det skulle ändå inte bli samma sak. Då var man ung och hade bara sig själv att tänka på. Att försöka återskapa något precis som det en gång var är inte särskilt utvecklande, säger han.

Sejouren i Grekland har gett honom fler soltimmar och ett ligaguld. Samtidigt berättar tvåbarnspappan Wernbloom att det kunde ha blivit en annan destination efter åren i Ryssland. Enligt Offside fanns intresse från flera Premier League klubbar.

– Ja, vi kunde ha bott i London nu om vi hade velat, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.