Wenger ryktas ta över England

Efter Englands pinsamma förlust jagas nu en ny förbundskapten.

ANNONS
|

Det engelska fotbollsförbundet (FA) är nu på jakt efter någon som ska ta över efter Roy Hodgson som engelsk förbundskapten.

Till hösten väntar ett viktigt VM-kval, mendet är inte säkert att en permanent lösning är på plats tills första matchen mot Slovakien iseptember.

FA-toppen Martin Glenn sa på en presskonferens att sökandet efter en ny förbundskapten kan ta månader och öppnade därmed för spekulationer att Arsenals manager Arsène Wenger är ett av namnen som är aktuellt.

Wenger sitter på en utgående kontrakt med Londonklubben.

- Vi vill gärna ha en förbundskapten på plats innan den första VM-kvalmatchen, men om vi inte har det,har vi en interimslösning i åtanke. Vi nämner inga namn, men det finns ett självklart val, säger Martin Glenn enligt BBC.

ANNONS

Det "självklara valet" lär i så fall vara U21-kaptenen Gareth Southgate.

Glenn kommer leda rekryteringsarbetet tillsammans med David Gill och Dan Ashworth på FA.

- Det är ett väldigtviktigt beslut. Vi måste välja rätt person. Att vänta några månader - om vi blir tvungna till det - skulle vara rätt beslut, menar Glenn.

Daily Mail spekulerar i vilka namn förutom Wengers som kan bli aktuella. Tidningen nämner då bland andra Leicesters succétränareClaudio Ranieri, Steve Bruce, Eddie Howe, Sam Allardyce, David Moyes och Slaven Bilic.

ANNONS