Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Wenger: Då avgörs min framtid

Arsenals tränare Arsène Wengers framtid är fortsatt föremål för spekulationer. Nu meddelar Wenger själv när beskedet om hans framtid kommer – samtidigt får han svidande kritik i klubbikonens nya bok.

Efter 21 år i storklubben kan denna säsong vara den sista. Ett flertal supportergrupper kräver Arsène Wengers avgång efter en säsong som just nu ser ut att sluta med missat spel i Champions League, för första gången under Wenger-eran.

Huvudpersonen själv har inte velat avslöja vad som händer bakom kulisserna men meddelar nu att beslutet kommer att tas under ett styrelsemöte efter FA-cupfinalen mot Chelsea den 27 maj.

– Som ni vet så diskuteras det många frågor kring klubben under ett styrelsemöte. En av dem är såklart vad som kommer att hända med tränaren, framtiden, spelare som kommer in och nya kontrakt. Du missar inga sådana saker på ett styrelsemöte, säger Wenger inför söndagens avslutande omgång i Premier League, enligt The Guardian.

I Arsenals senaste match, hemma mot Sunderland, gapade många stolar tomma efter att en supportergrupp uppmanat fans att stanna hemma i protest mot klubbens resultat och mot Wenger.

Får kritik i ikonens bok

Fransmannen har varit hårt ansatt från olika håll och nu sällar sig även en av klubbens mest ikoniska spelare till kören av kritiker.

I den före detta Arsenal-kaptenen Tony Adams, numera tränare i spanska Granada, nya bok skickar han flera syrliga passningar till sin före detta tränare.

"I en intervju för länge sedan sa jag att coaching inte var Arsénes starkaste sida. Det var faktiskt så att jag i det första utkastet till boken skrev att han inte kunde coacha sig ur en pappkasse", skriver Adams, som står staty utanför Arsenals hemmaarena Emirates Stadium, i ett utdrag som går att läsa i The Sun.

När Wenger frågades om Adams kritik högg han tillbaka.

– Jag lägger inte särskilt stor vikt vid vad Tony Adams säger. Helt ärligt. 

Arsenal avslutar Premier League-säsongen hemma mot Everton på söndag och är beroende av andra lags resultat för att ha en chans att säkra en plats i nästa års Champions League.