Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wendt om pusskalaset: "Det där är sedan gammalt"

Oscar Wendt var tillbaka i landslagströjan. Efter comebacken hyllade han nära vännen Marcus Berg med en puss. – Det där är sedan gammalt, vi har hållit på med det sedan vi var 15-16 år och kan inte sluta bara för att vi blir äldre, säger han och skrattar.

Den 30-årige vänsterbacken har varit rejält i frysboxen under Erik Hamréns ledning. Men Janne Andersson tog tillbaka Oscar Wendt direkt och gav honom förtroendet.
– Det var kul på alla sätt att vara tillbaka. Jätteroligt att få chansen att spela för landslaget igen. Det var jättekul, säger han.

Vad säger du om insatsen?
– Jag är trött. Som lag kämpar vi fantastiskt för varandra. Alla ger järnet och vi visste om på förhand att det skulle bli en tuff match. Det blir mycket jaga och kriga mer än att spela. Vi blev lite rädda om poängen i andra halvlek och krafterna tar slut på slutet. Men det är bara gilla läget.

Efter att Marcus Berg chippat in 1-0 till Sverige i 1-1 matchen var det pusskalas mellan målskytten och Oscar Wendt. Något som duon startade med för många, många år sedan.
– Det där är sedan gammalt. Vi har hållit på med det sedan vi var 15-16 år och kan inte sluta bara för att vi är äldre. Vi måste hålla kvar på traditionerna, säger Wendt och skrattar.
– ”Mackan” är en av mina äldsta vänner inom fotbollen, vi är vänner utanför fotbollen. Vi är vänner för livet.

Besviken att ni ”bara” fick 1-1?
– Både och. Vi leder ju … samtidigt har de ett par chanser och en pinne mot Holland tror jag alla är väldigt nöjda med.