Wendt: "Det spelade ingen roll vad jag gjorde”

Oscar Wendts namn stod långt ner på Erik Hamréns vänsterbackslista. Men med Janne Andersson som förbundskapten togs han ut i landslagstruppen direkt. – Jag uppskattar att Janne Andersson ringde och frågade mig om landslaget. Nu har jag lika stor chans som alla andra, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

Vänsterbackens vara eller inte vara i den svenska landslagstruppen var en följetong under Erik Hamréns tid vid landslagsrodret. Ofta fick den förre IFK Göteborgs-backen se sig petad av Martin Olsson, Ludwig Augustinsson eller Pierre Bengtsson. Oscar Wendt upplevde att han inte hade en chans att ta en plats, oavsett hur bra han presterade i klubblaget Borussia Mönchengladbach.

– Det spelade inte någon roll vad jag gjorde, jag kom inte med ändå.Det var därför jag lät som jag gjorde när jag inte kom med i EM-truppen. Jag kände att jag inte hade en riktig chans, säger han till Sportbladet.

Ingen tvekan

Men när den tillträdande förbundskaptenen Janne Andersson presenterade sin trupp till VM-kvalmatchen mot Nederländerna fanns Skövde-sonens namn med igen.

ANNONS

Andersson ringde och förhörde sig om att vänsterbacken var sugen på att representera Sverige igen efter den tunga perioden under Hamrén.

–Han ringde för någon vecka sedan, sa hej och frågade hur lusten var att spela för landslaget. Det var inget svårt svar att ge. Jag vill jättegärna spela för Sverige. Men jag förstår varför han kände att han behövde fråga. Jag tycker det var jättebra att han ringde, det uppskattade jag, säger Oscar Wendt.

Sveriges landslag samlas i dag, måndag i Stockholm, för att förbereda sig inför mötet med Nederländerna den 6 september på Friends Arena.

ANNONS