Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/4

Wede om Gais-ryktena: "Nej, jag är inte på väg dit"

Efter Anton Wedes övergång till Gais har det ryktats om att klubben också vill värva över tvillingbrodern, Calle Wede till Gaisgården. Nu går yttermittfältaren ut och dementerar flyttryktena. – Nej, jag är inte på väg dit, säger Calle Wede till HD.

Det har hänt en hel del i Gais under sommarfönstret. Klubben har redan värvat in Otto Martler, Daniel Bennassar Nilsson, August Wängberg, Simon Silverholt, Mavroudis Bougaidis,  Anton Wede och Edin Hamidovic som ansluter efter säsongen. 

Efter värvningen av Anton Wede från Helsingborg så har det också ryktats om att Gais också vill plocka in tvillingbrodern, Calle Wede från Helsingborg. 

När GP pratade med Gais tränare Bosko Orovic under gårdagen var han tydlig med att klubben ville ha in en ytterforward men ville inte avslöja om det var Calle Wede som det gällde.

– Jag kommenterar inga namn, sa Orovic till GP då.

"Jag är inte på väg dit"

När Helsingborg tränade under dagen slog dock Calle Wede hål på ryktena om en eventuell övergång till Gais. När HD ställde frågan om han var på väg bort från klubben gav Wede ett tydligt svar.

– Nej, jag är inte på väg dit, säger Wede till HD.

Wede svarade också på frågan om han kommer vara kvar i klubben till hundra procent resten av säsongen. 

– Ja.

Wede har varit skadad en längre period men är nu på väg tillbaka. Han tror att Gais-ryktet kom naturligt med tanke på tvillingbrodern Antons övergång. Bröderna har spelat tillsammans större delen av sina karriärer, bland annat i Elfsborg, Falkenberg och nu senast Helsingborg.

– Jag har kommit tillbaka från skada och fokuserat på det. Det blir väl så när Anton går dit så blir det väl automatiskt för mig också. Jag vet inte.