Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Wanderson, här i Gaiströjan, ska ha erbjudits ett kontrakt av Örebro SK. Bild: NILS JAKOBSSON
Wanderson, här i Gaiströjan, ska ha erbjudits ett kontrakt av Örebro SK. Bild: NILS JAKOBSSON

Wanderson ryktas till Örebro

Det har ryktats om en återkomst till Gais för Wanderson. Enligt uppgifter till SportExpressen ska nu Wanderson istället vara nära Örebro.

Efter fem matcher i Aytemiz Alanyaspor kom Wanderson och klubben överens om att bryta kontraktet. Det skedde i juli och sedan dess har brassen varit klubblös.

GP har tidigare skrivit om Gais intresse för Wanderson och både klubbchefen Erik Bergkvist och tränaren Bosko Orovic sa då att klubben alltid har kontakt med Wanderson.

– Ja, vi har alltid kontakt med Wanderson, sa Bosko Orovic.

– Wanderson har fått ett, med Gais mått mätt, bra erbjudande till sig och vill egentligen tillbaka till klubben, sa Erik Bergkvist.

Under sin tid i Gais gjorde Wanderson 45 mål på 128 matcher och blev med det en publikfavorit. Anfallaren vann även allsvenskans skytteliga 2009 och har spelat för både Krasnodar och Dynamo Moskva.

Enligt uppgifter till SportExpressen ska nu Wanderson förhandla med Örebro SK. ÖSK ska ha erbjudit Wanderson ett kontraktsförslag och väntar nu på att Wanderson ska besluta sig för var han vill spela sin fotboll.

Till NA säger Örebros klubbchef, Simon Åström, följande:

– Jag har själv nyss sett det i mobilen. Och som vanligt när det är mycket spekulationer så kan vi inte säga så mycket. Inga kommentarer i nuläget. Vi jobbar så klart på det just nu med att titta på hur vi ska ersätta Brendan (Hines-Ike, försvarare som lämnat för belgiska ligan). Det gäller att vara smarta på kort och lång sikt och vi har många unga och duktiga spelare i vårt lag som vi vill kunna fylla upp truppen med.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.