August Wängberg.
August Wängberg. Bild: MAXIM THORÉ

Wängberg bryter kontraktet – men kan stanna

August Wängberg, 25, har brutit sitt kontrakt med Gais, det skriver GT. Enligt uppgifter till GP finns det dock fortfarande en chans att han stannar i klubben, något spelaren bekräftar.
– Vi förhandlar, det finns en chans att jag blir kvar, säger han.

ANNONS
|

Gais håller på att bygga om truppen inför 2020.

En spelare som det funnits vissa frågetecken kring är August Wängberg, 25. Ytterspringaren som spelade varenda sekund med Gais i årets superetta hade ett kontrakt som löpte ut men där det fanns en option om att förlänga med ytterligare ett år. Det avtalet är nu brutet, något GT var först med att berätta och något spelaren själv bekräftar för GP.

– Vi har brutit kontraktet, det kan jag bekräfta, säger spelaren.

Samtidigt innebär detta, enligt uppgifter till GP, inte att Wängberg garanterat försvinner från Gais. Klubben och spelaren förhandlar fortfarande om ett nytt kontrakt.

ANNONS

– Vi förhandlar, det finns en chans att jag blir kvar, absolut.

LÄS MER:Klart: Gais dumpar tre spelare

"Vill gärna skriva ett längre kontrakt"

Sportrådets ansvarige i Gais, Jonas Östergaard, bekräftade på måndagens medlemsmöte att Grönsvart arbetar för att behålla Wängberg.

– Vi vill gärna skriva ett längre kontrakt med honom, berättade han då, samtidigt som han bekräftade att Wängberg hade möjlighet att bryta sitt befintliga avtal.

Något som alltså nu är gjort.

August Wängberg själv har tidigare varit öppen med att han vill spela så högt upp som möjligt och enligt uppgifter till GP ska det finnas allsvenskt intresse för ytterspringaren.

Men han har också varit tydlig med att Gais är ett alternativ även 2020.

– Precis som de flesta andra vill jag spela så högt upp som möjligt. Sedan hade det varit extra roligt om det är med Gais man får göra det, sa han till GP för ett par veckor sedan.

ANNONS