Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"VNL" petades i Uniteds premiärseger

Victor Nilsson Lindelöf saknades i Manchester United, så det blev ett annat nyförvärv som fick spela huvudrollen. Romelu Lukaku gjorde två mål när United vann med 4–0 över West Ham.

Victor Nilsson Lindelöf fanns varken med i elvan på planen eller bland de sju avbytarna när Manchester United spelade sin premiärmatch i Premier League. Den svenske landslagsbacken var ett av de mest uppmärksammade nyförvärven i Manchester United inför säsongen, men han fick alltså inte ens plats i truppen.

Nilsson Lindelöf fanns heller inte med bland de spelare som managern Jose Mourinho dagen före matchen deklarerade skulle behöva vila på grund av skada. Efter matchen förklarade Mourinho varför svensken inte fanns med i truppen.

– Victor behöver lite tid, han kommer att få den tiden, Mchitarjan behövde också sin tid. Låt oss ta det steg för steg, för Victor är en bra spelare, säger han till Sportbladet.

Släpper kritiken

Svensken har fått kritik för sitt försvarsspel under försäsongen. Något han säger att han skakar av sig.

– Vad du än gör så kommer det alltid finnas folk som ger dig kritik. Vad ska jag göra? Det är inte som att jag lägger mig ned och börjar gråta över det. De får säga och skriva vad de vill, det rör mig inte. Om du tar åt dig för mycket så tänker du på det för mycket, jag tror inte heller det är bra att ta åt sig och lyssna. Man måste kunna släppa det, säger han i en intervju med Viasat Sport, inspelad inför premiärmatchen.

Lukaku matchhjälte

Nu blev det ett annat av Manchester Uniteds nyförvärv som blev huvudperson. Romelu Lukaku, som värvades från Everton, gjorde två mål och hade bud på fler i en match där Manchester United imponerade med snabbt och varierande anfallsspel. Anthony Martial och Paul Pogba punkterade matchen med två mål med några minuter kvar.

LÄS OCKSÅ: Läget inför premiärhelgen – GP betygsätter PL-lagen

Det blev ingen svensk på planen. 18-årige Sead Haksabanovic, som värvades från Halmstad nyligen, saknades i West Hams trupp.

I dagens första match slog Tottenham Newcastle med 2–0 på bortaplan. Efter en mållös första halvlek tog Tottenham kommandot när Newcastle fick Jonjo Shelvey utvisad i början av den andra. Dele Alli gjorde 1–0 på passning från dansken Christian Eriksen och vänsterbacken Ben Davies slog fast slutresultatet med ett distinkt skott från nära håll med 20 minuter kvar.