Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

VM94-hjältens nya framtidsplan: "Någonstans kittlar tanken"

Kennet Andersson fyller 50 år och berättar nu om framtida satsningen. VM 94-ikonen ska ge sig in i tränarbranschen. – Någonstans kittlar tanken att träna ett lag, säger han till GT.

Han blev odödlig inom svensk fotboll under den där sommaren 1994. En sommar som slutade med ett VM-brons efter en seger med 4–0 mot Bulgarien.

I den matchen var det just Kennet Andersson som avslutade målskyttet när han prickade in 4–0.
Fotbollsikonen fyller under fredagen 50 år och hade en lång och framgångsrik karriär. Bland annat vann Andersson två SM-guld med IFK Göteborg och representerade klubbar som Lille, Bologna, Lazio och Fenerbache.

LÄS ÄVEN: Här tar Kennet Andersson SM-guld – i längdhopp

Nu är han istället aktuell som en av deltagarna i SVT-succén Mästarnas Mästare där tidigare deltagare återvänder till en jubileumssäsong. Kennet Andersson bildar ”bollaget” tillsammans med Magnus Wislander och Jesper Blomqvist.
– Ett skönt gäng. Den stora vinsten var att jag höll. Det var för jävla kul, roligare än förra gången eftersom det var lag nu, säger han i en intervju med GT.

LÄS ÄVEN: Anderssons kritik: "Många spelare som bara tittade efter Zlatan"

Fotbollen har Kennet Andersson inte släppt utan har tränat både sin dotter och sons lag i fotboll. Han går dessutom en tränarutbildning som avslutas nästa höst och utesluter inte en framtid som tränare.
– Helt omöjligt är det inte, någonstans kittlar tanken att kanske träna ett lag som är riktigt motiverat. 
– Det känns bra att få ut mer av min erfarenhet, så att man får lite struktur och ett bra arbetssätt att jobba på. En utbildning är alltid intressant. Vad händer med en själv? Jag kanske aldrig någonsin vill träna ett lag, eller så får jag blodad tand och kanske får ta lite mer plats igen efter alla år med barnen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.