Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: BILDBYRÅN

VM-kvartsfinalen visas på Liseberg

Ed Sheeran-konsert stoppar VM-festen på Ullevi. Nu meddelar Liseberg i ett pressmeddelande att man kommer att visa kvartsfinalen mot England på lördag.

VM-febern i Göteborg har varit hög och över 50 000 supportrar har tagit sig till Ullevi för att följa Sveriges succé-mästerskap.

Efter avancemanget till kvartsfinal stod det dock klart att det inte blir någon mer fest på Ullevi, detta då man måste börja förbereda inför Ed Sheeran-konserten som stundar.

– Jättetråkigt såklart, men vi lever på att göra konserter på Ullevi och vi vill inte äventyra riggningen. Det finns tyvärr ingen möjlighet att visa matchen, sade Anders Albertsson, evenemangschef Got Event.

Man kommer inte heller kunna visa en eventuell semifinal, bronsmatch eller final.

LÄS MER: Ingen VM-kvartsfinal på Ullevi

Liseberg visar matchen

Nu meddelar Liseberg i ett pressmeddelande att man kommer visa matchen mot England på lördag.

–Det känns självklart att ta fotbollsfesten till Liseberg, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg i ett pressmeddelande.

Totalt kommer tre stycken skärmar sättas upp vid Stora Scenen-området. Matchen startar 16.00 och man rekommenderar folk att komma i god tid, senare kommer man även visa kvartsfinalen mellan Kroatien och Ryssland.

Ullevis skärm finns att tillgå

Utöver Liseberg kan även storbildsskärmen som användes på Ullevi kan komma att stanna i Göteborg. Den går nämligen fortfarande att boka för nya arrangemang. Men då gäller det att vara snabb

– Det ringer från överallt nu. Vi prioriterar självklart Göteborg, men vi måste veta jäkligt snabbt, säger Kenneth Paterson som är vd på Mediatec.

LÄS MER: Ny VM-fest kan bli av – men det börjar bli bråttom

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.