Vivianne Miedema bars ut på bår i Champions League

Vivianne Miedema vred sig i plågor och blev utburen på bår.
Arsenals Champions League-möte med Lyon blev en riktig mardröm.
– Just nu är jag väldigt bekymrad, säger tränare Jonas Eidevall enligt BBC.

ANNONS
|

Först gjorde Sverigebekantingen Frida Maanum självmål. Sedan gick stjärnanfallaren Miedema, utan närkontakt med en motståndare, ned i gräset.

Hon var i uppenbar smärta och fick medicinsk tillsyn, till sist bars hon ut på bår. På båren tog hon sig för ansiktet med tårar i ögonen.

Händelseförloppet följdes av Beth Mead, världens näst bästa fotbollsspelare under det föregående året. Hon hoppade på kryckor medan lagkamraten och flickvännen Miedema bars ut i omklädningsrummet.

För en månad sedan var det Mead som drabbades av en korsbandsskada – nu talar mycket för att det är Miedemas tur.

Svenskan gjorde comeback

Efter de otäcka scenerna blev det inte några fler mål i mötet, som slutade 1–0 till Lyon. Lagets svenske tränare fick efter att detta stod klart främst svara på frågor om Miedema.

ANNONS

– Jag har inte pratat med henne eller med lagläkaren. Just nu är jag väldigt bekymrad så klart, men vi behövde hålla fokus under matchen, säger han enligt BBC och fortsätter:

– Jag är ledsen att jag inte har något besked alls om läget.

Stina Blackstenius spelade hela matcher för laget medan Lina Hurtig gjorde comeback efter en skada. Laget är, trots förlusten, klart för kvartsfinal.

LÄS MER:Vivianne Miedema rasar mot Balon d’or

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS