Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Visar att man kan göra något utan storstjärnor"

Holland vann med 2-0 – men Sverige knep ändå andraplatsen. Efter drabbningen i Amsterdam hyllade holländske förbundskaptenen Blågult. – Sverige visar att man kan göra något som lag också, inte bara med storstjärnor i laget, säger han.

Sverige var aldrig nära att rubba Holland när VM-kvalets gruppspel avslutades. Efter två mål av Arjen Robben vann holländarna komfortabelt – men trots det är det Sverige som är klart för playoff och Holland som inte längre har någon chans att nå mästerskapet i Ryssland nästa sommar. Och på presskonferensen efter mötet valde Hollands förbundskapten Dick Advocaat att hylla Janne Anderssons landslag. 

– Sverige visar att man kan göra något som ett lag också. Inte bara med superstjärnor i laget. Vi måste titta på oss själv. 

– Vi har ett bättre lag än Sverige, men de fungerade bättre som lag, de har en bättre organisation.

Vad kan du lära dig av det?

– Vi vann fyra av de fem sista matcherna. Det var inte där vi förlorade kvalet. Det gjorde vi tidigare.

Men för en liten stund, direkt efter Robbens 2-0-mål, hade Advocaat hopp om att det omöjliga kunde bli möjligt. 

– Det fanns många möjligheter efter det också. Det hade varit bra om vi hade gjort två, tre mål första halvan. Laget ville gärna, det blev inte så. Det kostade mycket kraft. Laget förtjänar mycket beröm, säger Advocaat som ville framhäva en spelare lite extra. 

Han som inte längre kommer vara en del av landslaget framöver, Arjen Robben. 

– Arjen är en av de bästa spelarna i världen de sista åren. Vi kommer sakna honom i landslaget. Han har sådana kvaliteter.