Virginia Torrecilla under fotbolls-VM 2019 i Frankrike.
Virginia Torrecilla under fotbolls-VM 2019 i Frankrike. Bild: PHIL NOBLE

Virginia Torrecilla berättar om hjärntumören: ”Ta bort den”

Viriginia Torrecilla var en av Spaniens lovande talanger och hade precis spelat VM i Frankrike 2019. Då fick hon diagnosen som omkullkastade hela hennes liv.
– Hon sa att jag hade en liten cysta inne i huvudet. Det var som om det inte gick in, säger hon till Fotbollskanalen

ANNONS

Virginia Torrecilla var en av Spaniens mest lovande stjärnor under VM 2019 i Frankrike.

Samma sommar som VM när Torrecilla hade lämnat Montpellier för Atletico Madrid märkte hon att något inte stod rätt till.

Hon upplevde symptom som huvudvärk och yrsel men trodde först det bara var en förkylning tills hon en dag sprang på löpbandet och kroknade fullständigt.

Det ledde till att hon kontaktade en läkare som gjorde en röntgen av huvudet och nacken efter det fick Torrecilla beskedet som vände hennes värld upp och ned.

– Hon sa att jag hade en liten cysta inne i huvudet. Det var som om det inte gick in. ”Vad har jag i huvudet? Ni måste ta bort den!”. Läkaren sa till mig att vara lugn, men hur kunde jag vara lugn, säger hon till Fotbollskanalen.

ANNONS

Virginia Torrecilla opererades sedan i tio timmar. Hjärntumören visade sig inte var godartad och att den inte var så liten som först befarats.

Alla symtom som Torrecillas hade haft berodde på att tumören var elakartad och var större än vad man först trott.

Men som om det inte vore nog med en hjärntumör och den efterföljande cellgiftsbehandlingen drabbades familjen Torrecillas av nästa tragedi.

När Virginia Torrecillas tillfrisknat något var hon och hennes mamma med om en bilolycka som ledde till att modern förlamades från midjan och nedåt. Virginia Torrecillas var den som satt bakom ratten.

– Jag har sagt det tusen gånger. Jag hade hellre fått cancer fem, tio gånger till. Jag skulle ta 500 cellgiftsbehandlingar om bara mamman skulle kunna gå igen. Det var det värsta som hänt mig. Jag grät hela tiden. Jag vet att hade en depression. Pandemin pågick och jag kunde inte träffa min mamma eller pappa. Men jag insåg att jag behövde fotbollen för att kunna komma tillbaka. De skulle bli glada om jag kunde spela igen, säger hon till Fotbollskanalen.

Och Virginia Torrecillas fick rätt. Fotbollen fick henne att komma tillbaka både fysiskt och mentalt.

Sedan Virginia Torrecilla tillfrisknade från cancern spelade hon fem matcher för Atletico de Madrid under säsongen 2021/2033

ANNONS

Men målet att komma tillbaka till EM gick inte i uppfyllelse.

Istället siktar 27-åringen på att bli uttagen till VM 2023 i Australien och Nya Zeeland.

– Jag har massor kvar som jag vill uppnå, som att spela VM. Jag hoppas verkligen få vara med om det, säger Virginia Torrecilla till Fotbollskanalen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS