Vinna eller försvinna för GFC i guldstriden

Seger mot Växjö och gulddrömmen lever i allra högsta grad – förlust och chansen att bli bäst i serien är med största säkerhet borta.
– Det är bara vinna som gäller, det är sådana här matcher man vill spela, säger Rebecka Blomqvist.

ANNONS

Göteborg FC har gjort en kanonsäsong och är med tre omgångar kvar av serien på allvar med i kampen om det allsvenska guldet.

Men för att drömmen om guld ska hållas vid liv hela vägen in till slutomgången då Rosengård väntar på Ullevi krävs det, till att börja med, tre poäng borta mot mittenlaget Växjö på söndagen.

– Det är bara vinna som gäller, det är sådana här matcher man vill spela, säger Rebecka Blomqvist och fortsätter:

– Det märks på träningarna att det är viktigt och att vi vill framåt. Det är här vi vill vara.

ANNONS

Tvåan Rosengård är inför omgången en poäng före GFC. Upp till ettan Piteå är det hela fyra poäng.

– Det är klart att vi hade velat vara ikapp eller tre poäng framför, men vi kan inte göra något åt det nu. Vi ska bara se till att vinna våra matcher, då har vi i alla fall andraplatsen. Sedan behöver vi lite hjälp från andra lag också för att nå guldet, säger Blomqvist, som väntar sig en tuff match mot Växjö.

– Vi mötte dem i våras, då låg vi under 0–2 länge och vände inte förrän i 82:a minuten. Så det är ett bra lag. Men vi vet vad vi ska göra, det finns bra möjligheter för oss.

"Kommer inte påverka"

Anfallaren har under året spelat en viktig roll i lagets framgång.

På 19 matcher har Blomqvist prickat in elva mål, vilket gör henne till ligans tredje främsta målskytt, bakom Rosengårds Anja Mittag (14 mål) och Växjös Anvegård (12 mål).

– Jag har kollat lite på den, jag håller ett öga på den. Det är roligt att jag är förbi tvåsiffrigt, men det är inte så att det kommer påverka hur jag spelar. Men det är klart att det hade varit kul att få en bra placering i den.

ANNONS

Vad är skälet till att det har lossnat?

– Jag har fått stort förtroende och spelat på min position. Det har betytt mycket. Nu hoppas jag kunna fortsätta och bli ännu bättre.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS