Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bilden är en genrebild.  Bild: Adam Ihse/TT
Bilden är en genrebild. Bild: Adam Ihse/TT

Ville spela i munskydd – nekades

Den italienska fotbollen påverkas kraftigt av corunaviruset som sprider sig i landets norra delar. För spelarna i Pescara i Serie B räckte inte åtgärderna med tomma läktare och slopade handslag – i mötet med Benevento kom spelarna ut med munskydd till matchen.
Domaren tvingade dem dock att ta av sig skydden.

I Italien sprider sig viruset snabbt. Under helgen bestämde landets ledning att sätta stora delar av nationen i karantän och så tiotals miljoner människor föreslås hålla sig inomhus och är inte tillåtna att resa ut från sin provins. Under söndagen kom beskedet att så många som 133 personer avlidit på kort tid.

Fotbollen i landet har de senaste veckorna präglats av krisen. Matcher spelas inför tomma läktare, stora delar av omgångar har skjutits upp och det har kommit hot om att stoppa allt spel resten av säsongen. Pescara i andraligan Serie B tog saken ytterligare ett steg när man till mötet med Benevento kom till spel med munskydd.

"För våra spelares och motståndarnas hälsas skull gick vi ut till spel iförda munskydd", skrev klubben på Twitter.

Att bära munskydd är dock inte förenligt med fotbollens regelbok – och domaren tvingade spelarna att ta av sig maskerna. Matchen slutade med seger för Benevento med 4–0.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.