"Vill vara i en klubb där jag är uppskattad"

Häcken har valt att avvakta att prata nytt kontrakt med Paulinho – och brassen själv, som sitter på ett utgående avtal, har börjat se sig om efter en ny klubb. – Som det är nu är jag öppen för andra erbjudanden, säger han.

ANNONS
|

Om drygt sex månader löper Paulinhos avtal med BK Häcken ut. Men trots att den offensiva stjärnan snart är fri att förhandla med andra klubbar har göteborgarnabeslutat sig för att avvakta med att föra några diskussioner angående ett nytt kontrakt. Anledningen är att klubben oroas av att brassen har dragits med skadeproblem under de två senaste säsongerna.

– Vi avvaktar till hösten. En frisk Paulinho betyder mycket för oss, men nu har han ju varit skadad igen, sa Sonny Karlsson nyligen angående kantspelaren som på grund av en känning i baksida lår missade de två sista omgångarna innan sommaruppehållet.

Innan dess hann det bli nio matcher i allsvenskan för teknikern som nu är tillbaka i gott slag igen.

ANNONS

– Jag är hundraprocentig. Jag själv känner att jag är redo att spela 90 minuter, säger Paulinho inför Häckens träningsmatch mot Aalborg, som blir ett genrep inför återstarten av allsvenskan mot Hammarby den 3 juli.

"Svenska klubbar är intresserade"

Men även om Paulinho säger att han ser fram emot att fortsätta sätta avtryck i Häcken är han tydlig med att han inte stänger dörren för andra klubbar.

– Jag har inte hört någonting alls från Häcken. Som det är nu är jag öppen för andra erbjudanden. Det måste jag vara. Jag vill ju fortsätta spela fotboll och vara i en klubb där jag är uppskattad.

Enligt spelarens agent, Reynaldo Leroux, finns det stort intresse för 31-åringen.

– Paulinho är ett etablerat namn i allsvenskan. Han är omtyckt i hela landet. Det finns svenska klubbar som är intresserade och även utländska. Än så länge finns det inget konkret kontraktsförslag, men det finns flera som har kollat läget.

Är du förvånad över att Häcken inte har hört sig för?

– Ja, det är jag. Han har på många sätt visat mycket kärlek för både sig själv och klubben, men alla har sina framtidsplaner, så jag kan inte ifrågasätta hur Häcken resonerar, absolut inte.

Hur tolkar du tystnaden?

ANNONS

– Sonny säger att de vill avvakta på grund av hans skador, men skadan var ju förra året. Nu har han varit frisk nästan hela tiden. Jag tolkar det lite som att de ser en möjlighet att släppa honom, annars hade de nog velat prata kontrakt tidigare, men vi får se, fotbollen är ju speciell. Det kan hända mycket.

ANNONS