Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vill se Malmö jaga boll: "Inte vana vid det"

Storvinst mot Gefle med 6–1 för BK Häcken senast. Nu väntar två matcher på en vecka mot MFF i Malmö. Först allsvenskan – sen cupfinal. – Det är en ovanlig situation, men det kan vara både en för- och nackdel att möta ett lag så tätt, säger den tidigare MFF-spelaren, Jasmin Sudic.

I nästa vecka spelar BK Häcken sin största match för året när man tar sig an Malmö FF på Swedbank Stadion. Men först ska lagen göra upp i Allsvenskan.
– Även om cupfinalen är en stor match så kan vi inte hålla på att tänka på den nu, inte än.
Att möta ett och samma lag två gånger på så kort tid är speciellt, tycker Sudic.
– Det blir ju aldrig så i Allsvenskan. Det är en ovanlig situation, men det kan vara både en för- och nackdel att möta ett lag så tätt.

Han fortsätter:
– Du får chansen att möta din motståndare live, och sedan spela mot dem igen några dagar senare. Då blir det lättare att förändra detaljer i spelet till nästa match. Eller så fungerar allt, och då vet du vad du ska göra nästa match också.

Malmö FF är lite av en favoritmotståndare för BK Häcken. På de senaste åtta matcherna har Hisingslaget sex segrar och två oavgjorda, det här under en period då MFF har varit dominanterna i svensk fotboll. Dessutom har Häcken tre raka vinster på Swedbank Stadion.

Vad är det med MFF som passar er så bra?
– De vill gärna ha mycket boll och styra matcherna på hemma- plan. Men när vi har svarat med vårt offensiva spel så har de inte riktigt haft tålamodet när de har fått jaga boll. De är inte vana vid det.

Han påpekar dock att det är helt andra förutsättningar nu än tidigare.
– De har nya spelare, ny tränare. Mycket är annorlunda.

Under inledningen av allsvenskan drabbades Häcken av flera tunga skadeavbräck. Men även på den fronten ser det allt mer ljust ut. Flera spelare har kommit tillbaka och mot MFF väntar ytterligare förstärkning. Lagkapten Martin Ericsson är åter med i truppen.
– Även om han har haft det lite studsigt med den fysiska biten under en längre period är det alltid skönt att ha Martin tillbaka. Han är väldigt viktig med sin erfarenhet och rutin, säger Peter Gerhardsson.

Tränaren säger också att klubbens storstjärna, Paulinho, närmar sig comeback.
– Han har tränat för fullt de senaste två dagarna, men efter diskussioner med det medicinska teamet har vi beslutat att han inte ska vara med nu. Men till cupfinalen hoppas vi att han ska vara tillbaka.