Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

"Vill inte bestämma mig för något som kanske inte blir av"

Tobias Hysén har en option i sitt utgående kontrakt som gör att avtalet kan förlängas med ytterligare ett år. Men än så länge har IFK Göteborgs främsta målskytt i årets allsvenska inte hört något från klubben. – Jag väntar på att få veta i vilken riktning det bär, säger han.

IFK Göteborgs lagmaskin har hackat under våren, inte minst offensivt. Men en som har levererat så här långt är Tobias Hysén. Den rutinerade anfallaren har, trots att han inte alltid har varit given i Jörgen Lennartssons startelva, mäktat med att göra fem mål i årets allsvenska, vilket innebär att han skuggar Djurgårdsduon Magnus Eriksson och Gustav Engvall och IFK Norrköpings Kalle Holmberg i den allsvenska skytteligatoppen. 

– Det har gått helt okej, men det är fortfarande en lagsport och då gör det inte så mycket om det går bra för mig. Givetvis ska jag försöka bibehålla det som jag hade i våras och så får vi hoppas att vi som lag kan komma igång och få lite mer tryck i matcherna. Framför allt på hemmaplan har vi en ordentlig förbättringspotential resultatmässigt, säger Tobias Hysén när spelarna återsamlades efter den korta semestern. 

"Väntar på att höra vad Blåvitt säger" 

Och trots att han har börjat komma upp i en ålder där flera spelare redan har rundat av karriären känner 35-åringen att kroppen fortfarande håller. 

– Det har varit bra i år. Det handlar mycket om att vara skadefri, och det har jag fått vara. Man måste man sköta om sin kropp. 

Men om det blir någon fortsättning i IFK Göteborg även nästa säsong är ännu inte klart. Hysén sitter på ett utgående avtal, men i kontraktet finns en option med möjlighet till förlängning med ytterligare ett år – om optionen verkställs innan den 1 september. 

– Jag väntar på att höra vad Blåvitt säger och att få veta i vilken riktning det bär. Jag har inte bestämt mig överhuvudtaget. Jag vill inte bestämma mig för något som sedan kanske inte blir av. Det blir en diskussion som jag är redo att ta när klubben känner att det är dags, än så länge är det ju ingen brådska.