Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

"Vill ha en Arjen Robben-typ"

IFK Göteborg vill hitta en ersättare till Jakob Ankersen - gärna så snart som möjligt. Och Mats Gren är tydlig med vad klubben söker efter. – Jag vill ha en "Arjen Robben-typ", säger sportchefen till Fotbollskanalen.

I förra veckan blev det till slut officiellt. Jakob Ankersen lämnar IFK Göteborg för belgiska ligan och toppklubben Zulte Waregem. I samband med övergången gjorde tränare Jörgen Lennartsson klart att Blåvitt ska plocka in en ersättare för dansken. Och när nu det internationella transferfönstret har stängt igen intensifierar Blåvitt sin jakt på en ny ytter. 

Och Mats Gren är tydlig med vad klubben söker för spelartyp. 

– En vänsterfotad högermittfältare som kan gå in i banan. Arjen Robben, typ. Men han vill nog inte, säger han till Fotbollskanalen. 

Grens förhoppning är att den nya yttermittfältaren ska komma på plats så snart som möjligt. Helst ska han ansluta redan till träningslägret i Dubai som börjar på torsdagen och pågår fram till och med 12 februari. 

Avskriver två spelare

David Boysen är en spelare som det har ryktats om att Blåvitt ska vara intresserade av men att det är 25-åringen som blir Ankersens ersättare förnekar Gren. Och inte heller Amor Layouni som har provtränat med IFK Göteborg under vinter ser ut att bli lösningen.  

– Han är duktig på sitt sätt, men det är väl inte riktigt den typen vi söker. När Jakob gick måste vi ha in någon som har spelat på högre nivån än vad Layouni har. Som det ser ut i dagsläget blir det inget med honom, säger Gren.