Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Vill fortsätta visa upp mig i Blåvitt"

IFK Göteborg har kommunicerat att klubben ska satsa mer på sina talanger. Positivt menar Patrik Karlsson Lagemyr som själv tagit vägen genom U-truppen. – Det är ju de egna talangerna man utvecklar och som klubben i framtiden kan tjäna pengar på.

Den blåvita truppen, där flera nyckelspelare sitter på utgående avtal, har under lång tid efterfrågat en tydlig riktlinje för vad IFK Göteborg har för framtida ambitioner. På tisdagskvällen samlades styrelsen för ett möte och på onsdagen lämnade klubben beskedet att satsningen på egna talanger ska ökas – utan att det för den sakens skull ska tummas på klubbens målsättning att fortsätta satsa för att tillhöra toppskiktet i allsvenskan.

Patrik Karlsson Lagemyr, som håller på och rehabiliterar sitt skadade knä, har tagit vägen via U-truppen till A-laget. Han gläds åt att klubben nu uttalar en ökad satsning på akademiverksamheten.

– Det är viktigt för vilken svensk klubb som helst att ta fram ungdomar. Det är ju de egna talangerna man utvecklar och som klubben i framtiden kan tjäna pengar på. Samtidigt är det självklart viktigt att IFK Göteborg är en klubb som alltid vill vinna och som satsar på att ha så bra spelare som möjligt. Förhoppningsvis kan man hitta en blandning. 

Och efter en tids ovisshet menar 20-åringen, som är en av spelarna som sitter på ett utgående kontrakt, att det är positivt att det nu bringas viss klarhet i vilken väg IFK Göteborg vill ta. 

– Det är viktigt att få reda på hur klubben resonerar, hur de tycker och tänker. Alla vet ju hur ekonomin är, men det är inte så att jag sitter här och vill ha det, det och det. För mig är det mest att IFK Göteborg är en stor klubb som ska ha bra spelare, vinna matcher och ta oss ut i Europa. 

Och för egen del är han tydlig med att han gärna stannar. 

"Vill fortsätta visa upp mig i Blåvitt" 

– Jag är en egen produkt och vill fortsätta visa upp mig i Blåvitt. Jag vill gärna utvecklas här. Det här är hemma för mig och jag känner att klubben tror på mig även om jag har varit skadad. Jag vill slå igenom ännu mer och hjälpa IFK Göteborg till segrar och viktiga framgångar.

Hur går kontraktsförhandlingarna?

– Det är min agent som har snackat lite med Mats. Jag hoppas så klart att det ska gå vägen, och att alla parter ska bli nöjda. Men det ligger i Blåvitts händer. 

Din förhoppning är att skriva ett längre avtal, eller?

– Jag har faktiskt ingen aning. Det får du ta med Blåvitt eller min agent, det enda jag fokuserar på nu är att komma tillbaka från skadan och att sköta min rehab. Jag lägger hundra procent av min energi på att komma tillbaka, sedan får det andra komma i ett senare stadie.