Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

"Vill de ta tillbaka mig får de ringa"

IFK Göteborg kommer behöva hitta en ersättare till Scott Jamieson som lämnar klubben av familjeskäl, i Varberg BoIS finns utlånade Billy Nordström redo. – Vill de ta tillbaka mig så får de ringa, säger Billy Nordström.

Scott Jamieson lämnar IFK Göteborg och vänder hem till Australien. Anledningen ska vara familjeskäl och vänsterbacken kommer inte att återvända till klubben. Sammanlagt blev det 26 matcher för Blåvitt.

– Det var mer eller mindre bara att acceptera det han kände, säger sportchefen Mats Gren.

LÄS MER: Vänsterbacken lämnar Blåvitt – av familjeskäl

Beskedet innebär att Gren kommer behöva hitta en ny spelare som kan göra jobbet på vänsterkanten. En spelare som finns tillgänglig är 21-åriga Billy Nordström som innan säsongen skrev på ett nytt kontrakt med överenskommelsen om att bli utlånad till Varberg BoIS under hela säsongen.

Huruvida det kommer att ändras i och med Jamiesons besked är inget som Nordström vill spekulera i.

 – Jag utgår från att jag är kvar i Varberg säsongen ut, precis som lånet är tänkt. Det öppnas ju såklart en chans nu och vill de ta tillbaka mig så får de ringa, säger Billy Nordström.

Men tanken att spela i Blåvitt måste väl ändå locka?

 – Absolut, det vill väl varenda spelare i Sverige. Jag har ju smakat på finrummet så det strävar jag att gå tillbaka till. Man vill ju spela där vecka in och vecka ut.

Har du haft kontakt med Gren gällande situationen?

 – Nej, jag pratade dock med honom för några veckor sedan då han stämde av läget.

Har utvecklats i Superettan

Billy Nordström har tillhört IFK Göteborgs organisation sedan han var tio år och under hans karriär har han fått spela ett fåtal matcher med A-laget. Men mer speltid har varit något vänsterbacken eftersträvat, något han fått under sin tid i Superettan där han spelat samtliga minuter för sitt Varberg BoIS.

 – Det jag har saknat är ju matchrutinen, men nu har jag fått i mig omkring 20 bra matcher och det var precis vad jag ville. Så jag känner att jag utvecklat mig från att vara en juniorspelare.

Känner du att IFK Göteborg har sett din utveckling?

 – De har varit och sett mig, så jag känner att jag har stöd från Blåvitt.