Vilde Böe Risa missar andra toppmötet på raken.
Vilde Böe Risa missar andra toppmötet på raken. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Vilde Böe Risa missar toppmötet mot Linköping

GFC tvingades klara sig utan nyckelspelaren Vilde Böe Risa under toppmötet mot Rosengård. När nu nästa toppkonkurrent kommer på besök saknas hon återigen.
– Det är alltid tråkigt att vara skadad. Man vill hjälpa laget, men det är så det är, säger Böe Risa inför matchen mot Linköping.

ANNONS
|

GFC har gått in i ett extremt spelschema.

På bara nio dagar ska matcher mot Rosengård, Linköping och Piteå avverkas.

Den första etappen, den mot Rosengård, är redan avklarad.

Matchen slutade 1–1.

– Det känns alltid som förlorade poäng när man inte vinner. Vi klarar första anstormningen och Falk gör en bra räddning, och Rosengård har en i stolpen. Efter det har Rosengård inte så mycket mer. Jag tycker att vi äter oss in i matchen, och tar över mer och mer. Ju mer man tittar på matchen, desto surare blir det med tanke på målet som vi släpper in. Vi har bra koll på det från början, men det är små marginaler till slut, säger tränare Jörgen Ericson.

ANNONS

Nästa etapp består av Linköping hemma under måndagen.

En ny svår nöt att knäcka.

– Det är så här det kommer att se ut. Det är skönt, nu är det äntligen match igen. Nu är det upp på hästarna och sen är det bara att gasa på igen. Vi är redo!, säger Ericson.

Om vad som blir viktigt mot Linköping säger han så här:

– Framförallt gäller det att vi ska spela vårt eget spel, och sätta fart på bolltempot. För vår del handlar det om löpvilligheten och passningsspelet. Det är jätteviktigt att vi kommer igång med den biten, och att vi håller oss till det vi är duktiga på. Vi har en plan klar.

Nyckelspelaren inte spelklar

Till matchen mot Rosengård saknades vikarierande lagkaptenen Vilde Böe Risa.

Hon missar även matchen mot Linköping.

– Jag hade en liten känning i låret, så vi tog ingen risk till matchen mot Rosengård. Jag kommer nog vila imorgon också, och sen få vi ta det efterhand och hoppas jag blir spelklar, säger Böe Risa.

Hon lider av att inte kunna sina lagkamrater på plan under denna intensiva period.

– Det är absolut inte kul. Man vill ju alltid spela, och det är alltid tråkigt att vara skadad. Man vill hjälpa laget, men det är så det är. Alla är väl skadade någon gång på en säsong, säger Böe Risa.

ANNONS

Böe Risa avslutar dock med några glädjande ord inför extremschemats tredje etapp.

– Jag hoppas kunna vara spelklar mot Piteå i nästa match, men det är svårt att säga säkert nu, säger hon.

Fakta: Göteborg FC

Läget i laget: Spelschemat har vi avhandlat. Vilde Böe Risas skada likaså. Till matchen mot Linköping har dock GFC samma trupp som senast. Inga nya skador, eller tillskott. Jörgen Ericson säger att tänket kring att vila spelare finns, men det lär knappast ske mot en toppkonkurrent.

Trolig startelva (3–5–2): Jennifer Falk – Filippa Curmark, Emma Kullberg, Emma Berglund – Emma Koivisto, Filippa Angeldal, Julia Zigiotti Olme, Julia Roddar, Natalia Kuikka – Pauline Hammarlund, Stina Blackstenius.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS