Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vilda firandet i Göteborg efter guldet: "Helt underbart"

Portugals EM-guld ledde inte bara till firande i Paris och i Portugal. I Göteborg firade segerrusiga portugiser hela natten lång. – Det känns helt underbart, knappt man vågat tro att vi skulle uppleva detta, säger Ronny de Bastos Belo.

Superstjärnan Cristiano Ronaldo ut skadad. I det ögonblicket trodde många att Frankrike skulle bli EM-mästare på hemmaplan. Men inhopparen Éder ville annat och dundrade in matchens enda mål i förlängningen.

Efter matchen var det full fart på festandet i Paris och i Portugal. Men även i Göteborg bjöds det på segerfest hos portugiserna.
– Det känns helt underbart, knappt man vågat tro att vi skulle uppleva detta. Vi har varit nära, men nu så hände det! Det är ofattbart, jag har inte riktigt förstått det ännu, säger Ronny de Bastos Belo som firar i Göteborg.

När började du tro att det kunde bli guld?
– Efter matchen mot Kroatien, det var en taktiskt väldigt bra genomför match. Då kändes det som att alla 23 spelare drev åt samma hål och mål och att kanske, kanske skulle det gå vägen.

Vad tänkte du när Ronaldo gick ut skadad?
– Det var jobbigt, givetvis ... men jag tänkte att laget skulle göra allt för att ge honom detta. Det var ett väldigt stort avbräck fast sättet de andra samlades kring honom gav mig hopp.

Känslorna nu?
– Det här är det största man kan uppleva fotbollsmässigt, förutom VM. Det är så stort ... det går inte att beskriva. Rent personligt är det lätt med på topp fem-listan. För Portugal, som har fotbollen som nummer ett över allt annat i landet så är det en enorm framgång. Ingen av de elva miljonerna i landet är oberörd av detta. Det är en stolthet utöver det vanliga, en stolthet som förenar landet.

Hur firar ni det här?
– Det är över 350 000 i Lissabons centrum, vi är 40 portugiser vid Poseidon i Göteborg. Det kommer nog finnas portugiser som firar i världens alla hörn. Här för oss blir det fest till gryningen!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.