Viktor Claesson borta resten av året

Svenska landslaget kommer få klara sig utan Viktor Claesson under höstens EM-kvalmatcher. Mittfältaren kommer vara borta året ut på grund av knäskadan som han ådrog sig i EM-kvalet mot Spanien.
– Han kommer att bli borta längre än sex månader, säger Krasnodars tränare Murad Musayev enligt webbplatsen Russian Football News.

ANNONS
|

Totalt är det sex stycken EM-kvalmatcher som återstår för Sverige under 2019. Under samtliga kommer förbundskapten Janne Andersson få hitta en ersättare till Viktor Claesson.

Anledningen är den knäskada som mittfältsstjärnan, som varit mer eller mindre gjuten i den svenska startelvan, ådrog sig under 3-0-förlusten mot Spanien i juni.

Exakt vad för typ av knäskada det rör sig om är ännu inte bekräftat av svenskens ryska klubb.

Svenska fotbollförbundet vill inte kommentera skadan, utan menar att det är upp till spelarens klubb att kommunicera ut information vad gäller skadeläget.

Claesson har dock tidigare sagt att han redan vid situationen kände att något var fel.

ANNONS

– Jag är ingen doktor och har inte varit med om sådant här tidigare. Det kändes obehagligt vid smällen. Det var något som inte var bra, sade mittfältaren i samband med skadan i juni.

Viktor Claesson har varit en av landslagets nyckelspelare i EM-kvalet där han tidigare gjort tre mål på lika många matcher.

– Viktor har varit i en jättebra form, väldigt bra kontringsspelare. Det var precis en sån aktion där han är som bäst som han fick skadan, tyvärr, sade förbundskaptenen Janne Andersson till TV4 efter skadan.

Fakta: Resterande EM-kvalmatcherna 2019

5 september: Färeöarna, borta (Tórsvöllur)

8 september: Norge, hemma (Friends arena)

12 oktober: Malta, borta (National Stadium Ta' Qali)

15 oktober: Spanien, hemma (Friends arena)

15 november: Rumänien, borta

18 november: Färeöarna, hemma (Friends arena)

ANNONS