"Viktigaste matchen tillsammans med derbyt"

4 856 åskådare kom till Gamla Ullevi när Öis bjöd till Enkronasmatch – vilket innebär sköna intäkter i klubbkassan. – Tillsammans med derbyt är det här den viktigaste matchen på året, säger ordförande Joacim Nordh.

Öis fortsätter traditionen med att arrangera Enkronasmatch. Mot Gefle på måndagskvällen dök det upp 4 856 åskådare – ett par hundra sämre än fjolårets siffra mot AFC Eskilstuna. 

– Vi hade hoppats på 5 000 personer, men det visar kanske något om hur svårt det är att locka folk till fotboll i dag, även när det är gratis. Det är så mycket annat som lockar, och du kan se matchen på tv. Men jag tycker det är kul och det är något vi ska fortsätta jobba med. Det är en kanongrej, säger ordförande Joacim Nordh, som tycker att matchen är en av höjdpunkterna under året. 

– Vi har jobbat stenhårt med detta. Och det är en jävligt kul grej att kunna göra. Vi hoppas kunna locka lite annan typ av publik mot vad som normalt sett går på fotboll. Lite familjer, lite ungdomar och sådär. Och det är ju lite fler här i dag än vad det brukar vara. 

Han fortsätter: 

– Det är inte bara pengar utan det är härligt att se lite mer folk på Gamla Ullevi än normalt. 

Intäkten för matchen väntas bli cirka en miljon kronor. 

– Vi omsätter 20 miljoner och den här är kanske en miljon av det. Tillsammans med derbyt är det här den viktigaste matchen på året. 

Och enligt evenemangsansvarige Björn Nilsson var det fler företag än någonsin som var med och sponsrade. 

– Vi hade över 350 företag som är med och stöttar, sedan betalar ju alla olika belopp, men det är den bästa siffran någonsin, säger evenemangsansvarige Björn Nilsson. 

Även spelarna på planen uppskattade uppsluttningen. 

– Det var jätteroligt. Och det hördes verkligen också. Vi önskar att det hade kommit så här mycket folk alltid. Då är det roligt att spela fotboll, säger Johan Elmander. 

Han fortsätter: 

– Det gör mycket. Framför allt när du kommer in och känner inramningen innan, det är mycket folk som har tagit sig hit. Det blir helt annorlunda. 

Lagkapten Johan Hammar var också glad över fansens stöd. 

– Så roligt med så mycket folk. Publiken hjälper verkligen till i sådana här matcher, säger han.