Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Viktiga kuggarna tillbaka i träning

Tre förluster på fyra matcher och nästan halva truppen på skadelistan. Det har varit en tuff inledning på årets allsvenska för BK Häcken. Men nu kommer några positiva skadebesked.

Efter premiärsegern mot Elfsborg har det blivit tre raka förluster för Hisingslaget i årets allsvenska. Dessutom har BK Häcken haft otur med skador på flera spelare, många av dem tongivande. Men efter måndagens träning kom det några ljusglimtar i skademörkret. 

– Först och främst så har vi inga nya skavanker efter Österundsmatchen, vilket är skönt, sedan är både Kari Arkivuo, Alexander Jeremejeff och Demba Savage tillbaka i träning, säger tränare Peter Gerhardsson. 

Av de skadade spelarna säger han att det är den trion som är närmast spel i helgens match mot Gif Sundsvall.

– De var med på uppvärmningsdelen sedan körde de för sig själva. Vi får följa upp hur de reagerar på träningen, men med sex dagar kvar till match så ser det ljust ut. 

Tror du någon av dem kommer hinna bli redo för att spela på söndag? 

– Vi kan bara ta en dag i taget. Men jag har jag goda förhoppningar om att alla tre ska kunna vara med i truppen.

Har du upplevt en så ansträngd skadesituation någon gång tidigare?

– Nej det har jag aldrig gjort, men jag måste fokusera på det jag kan påverka. Vi har analyserat och det finns inga speciella kopplingar till träningen eller sådär. Det är olika typer av skador och spelare på olika positioner som har skadat sig. Det finns inget tydligt mönster.  

Hur påfrestande är det som tränare när man saknar så många spelare?  

– Det är mitt jobb som tränare att kunna hantera det. Sedan blir det så klart inte samma konkurrenssituation när du har så många borta. Det blir lite annorlunda, men det är bara för mig och spelarna som är disponibla att köra på. 

När det gäller lagets frontfigur i offensiven, Paulinho, så är det fortfarande oklart när han kan tänkas vara tillbaka efter sin knäskada. 

– Han opererades i torsdags och allt har gått som planerat än så länge, men i nuläget har jag svårt att uttala mig när det gäller hans skadestatus. Jag vet mer på onsdag.  

Utöver brassen finns också Martin Ericsson, Rasmus Schüller, Christoffer Källqvist, Tasha Mashamaite, Albin Skoglund och Gustav Berggren på skadelistan.