Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Rebecca Johansson Bild: Foto: Öis
Rebecca Johansson Bild: Foto: Öis

Viktig pusselbit i Öis damsatsning på plats

Öis satsning på det nybildade damlaget går vidare.
Klubben har landat Rebecca Johansson som strategiskt ansvarig för laget.
– Rebecca fyller alla de kriterier som vi sökt i rollen som ansvarig för damlaget framgent och det känns som vi träffat helt rätt, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck.

1887 bildades Örgryte Idrottssällskap.

Fram till och med den här säsongen har klubben aldrig haft ett seniorlag på damsidan, men i höstas fattades det historiska beslutet.

– Jag tycker att det är hur naturligt som helst att vi äntligen har ett damlag och en växande flickverksamhet. Nu har vi lite logistiska utmaningar med omklädningsrum och så vidare, men det ska vi bara fixa. Jag gläds jättemycket med det här, sade ordförande Joacim Nordh då.

Senare i vår gör laget debut, i division 4.

Under vintern har arbetet med att få ihop en fungerande och slagkraftig verksamhet pågått för fullt.

Och nu är en viktig pusselbit i bygget på plats.

På onsdagen meddelande Öis att klubben har hämtat in Rebecca Johansson, som har erfarenhet från arbete i Göteborgs Fotbollförbund och Svenska fotbollförbundet och även innehar en masterexamen i idrottsvetenskap.

Får större roll på sikt

Hon kommer att ha en roll som strategiskt ansvarig för det nybildade laget.

– Det känns jätteroligt att vara här, jag känner att det är en satsning helt i min smak. Jag tycker att vi har träffat rätt på alla punkter och jag är beredd att ta mig an detta och sätta upp mål på både kort och lång sikt. Det ska bli väldigt, väldigt roligt att få använda det jag kämpat för i många år och att det blir i ÖIS känns bara än mer roligt, säger hon till klubbens hemsida.

Sedan tidigare är det klart att akademiansvarige Andreas Karlsson kommer ha det mer operativa ansvaret för laget. Men från och med 2021 är det Johansson som ska ha ansvaret fullt ut för damlaget.

– När ÖIS Fotboll nu för första gången i sin långa historia etablerar ett damlag är det viktigt att vi får in personer som har drivet och kunskapen att kunna jobba med den här satsningen både strategiskt, långsiktigt och operativt. Rebecca fyller alla de kriterier som vi sökt i rollen som ansvarig för damlaget framgent och det känns som vi träffat helt rätt, säger Öis klubbchef Niklas Allbäck i samma pressmeddelande.

Det är sedan tidigare också klart att Öis damlag 2020 kommer att tränas/ledas av damjuniortränare Cassandra Bolsén.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.