Viktig hemmaseger för Sundsvall

|

Simon Helg fick aldrig chansen att slå igenom i Hammarby. Efter flytten till Sundsvall har 22-åringen blivit en viktig kugge hos de allsvenska nykomlingarna.

–Det känns ju alltid bra att få göra mål. Då växer självförtroendet och jag behöver en rejäl dos självförtroende för att få spelet att fungera, sade Simon Helg.

När Helg slog in 3–1 så kände publiken att segern var säkrad.

–Vilket fantastiskt mål. Vi rullade upp Mjällbyförsvaret med ett snabbt passningsspel där Simon Helg blev helt frispelad och hans avslutning var riktigt bra. Ett riktigt grant mål, konstaterade Sundsvalls tränare Sören Åkeby.

Snabbt ledningsmål

Matchvinnaren var lika nöjd över fullträffen.

–Jag fick ju en drömpassning och det var ju inte så mycket att fundera på – att lägga in den vid bortre stolpen, sade Simon Helg.

Sundsvall visade direkt i matchupptakten att man var på jakt efter tre poäng. I den tredje minuten smet Emil Forsberg förbi Mjällbyförsvaret fint framspelad av den isländske lagkaptenen Ari Freyr Skulason. Forsbergs skott hittade in i mål mellan benen på Mjällbymålvakten Mattias Asper.

–Vi startade starkt och det var extremt skönt med ett tidigt mål. Vi svarade för en helt godkänd insats i första halvlek och andra halvlek var ju ännu bättre, summerade Simon Helg.

Sundsvall vann rättvist, men Mjällby visade då och då styrka. När Kevin Walker slarvade bort en passning på mittplan straffades Sundsvall direkt med en snabb spelvändning där Pär Ericsson visade iskyla när han kvitterade till 1–1 med sitt sjätte allsvenska mål.

Tre poäng vardera

–Vi visste att Sundsvall skulle satsa på ett snabbt genombrottsspel – ändå blev vi lite tagna på sängen i matchupptakten, konstaterade Mjällbytränaren Peter Swärdh.

Sundsvallstränaren Sören Åkeby var jättenöjd över segern – och han kunde även ta förlusten i Mjällby för en vecka sedan.

–Jag är framförallt nöjd med vad vi presterade i andra halvlek i dag. Det är bättre att vi vann var sin trepoängare – än om det blivit oavgjort i båda matcherna, sade Åkeby.