Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/3

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Victor Wernersson klar för IFK Göteborg

IFK Göteborg har gjort klart med sin efterlängtade vänsterback. Victor Wernersson, 22 år, ansluter från danska Vejle.
– En ära att få komma till en så stor och anrik förening, säger 22-åringen till klubbens hemsida.

På onsdagen rapporterade GP om att IFK Göteborgs jakt på Sam Adekugbe stött på förhinder. Nu står det klart att klubben väljer en annan vänsterback. MFF-fostrade Victor Wernersson har skrivit på för klubben.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– De ville verkligen ha mig och jag känner till Poya (Asbaghi, tränare) sedan Dalkurd-tiden. Jag har mött honom några gånger och tror att hans sätt att spela passar mig bra. Sedan är Blåvitt en stor förening. Det kändes som det bästa alternativet, säger han i appen Blåvitt Inifrån.

Wernersson har två och en halv säsong i superettan med Syrianska i erfarenhetsbanken. I somras jagades han av flera allsvenska klubbar men valde att flytta till danska Vejle.

Där har han deltagit i merparten av matcherna under hösten – dock oftast via inhopp. Vejle leder den danska andraligan.

– Jag själv tyckte att det skulle vara ett bra steg. Det var ett lag som satsade på att gå upp. Och att få spela i den danska högstaligan ansåg jag skulle vara bra för mig i längden. Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig där. Nu är den tiden förbi och jag är bara glad över att vara här. Jag lärde mig mycket även om det var en tyngre tid i karriären, säger han.

På Blåvitts hemsida beskriver sportchef Mats Gren sitt nyförvärv på följande sätt:

– En snabb och löpvillig tvåvägsspelare med ett väl utvecklat passningsspel som ofta kommer till inlägg. Det ska bli oerhört spännande att följa utvecklingen för Victor här i IFK Göteborg.

Kontraktet sträcker sig över tre år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.