Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
200709 IFK Göteborgs Victor Wernersson jublar efter att han gjort 0-1 under semifinalen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 9 juli 2020 i Borås.Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0018 Bild: CARL SANDIN
200709 IFK Göteborgs Victor Wernersson jublar efter att han gjort 0-1 under semifinalen i Svenska Cupen mellan Elfsborg och IFK Göteborg den 9 juli 2020 i Borås.Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / CS0018 Bild: CARL SANDIN

Victor Wernersson: ”Inte okej oavsett bransch”

Victor Wernersson blev stor cuphjälte för IFK Göteborg.
Och satte punkt för en turbulent och hektisk vecka med en speciell målgest.
– Det borde skrivas en bok om hans vecka, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi.

Snacka om att Victor Wernersson varit rubrikernas man i IFK Göteborg den senaste veckan.

I helgen gjorde han klart med belgiska Mechelen, missade träning, kölhalades av stora delar av supporterskaran och fick en skopa av den egna klubben och sportchefen Kennet Andersson.

Hur han hanterade det?

Genom att skjuta Blåvitt till cupfinal.

I förlängningen smög vänsterbacken in i straffområdet och stötte till med högerfoten på Emil Holms inspel.

– Inte min bästa match, men vi lyckas avgöra till slut. Jag chansar lite där när jag ser Holm slå in den och försvararna missar den framför mig. Då dyker jag upp med högern. Den kan man inte alltid lita på, men den lyckades vika in sig i dag. Jag tror jag gjort fler mål med högerfoten än vänsterfoten här i Göteborg, ler en lycklig Wernersson.

Han kan kosta på sig det nu efter en turbulent vecka.

– Det borde skrivas en bok om den här veckan han varit med om. Minst sagt en ordentlig bergochdalbana med allt som varit och allt som blev. Han trodde nog inte själv att han skulle stå här som matchhjälte i cupsemifinalen i dag, säger tränaren Poya Asbaghi som också motiverar beslutet att plocka med honom i startelvan igen.

– Vi har lagt det bakom oss. Alla i klubben har gjort det, vi bestämde oss tidigt för att vi måste göra det. Vi har redan förlorat (Nzuzi) Toko och genom att straffa Victor hade vi straffat hela laget. Då hade Emil Holm och Alexander Jallow fått spela 90 minuter varje match och då kommer de bli skadade. Det är viktigt för oss, säger Asbaghi.

”Jag är här – ingen annanstans”

Wernersson instämmer i Asbaghis ordval. ”Bergochdalbana”.

– Det är svårt att säga hur mycket det påverkar mig. Jag försöker låta bli att bli påverkad, jag ska vara här i sex månader till och fokusera på IFK Göteborg.

Victor Wernersson har själv inte haft hand om sina sociala medier på senaste tiden för att försöka stänga ute kaoset. IFK Göteborg själva har varit ute och markerat mot hot som Wernersson fått.

– Det är inte okej någonstans, oavsett vilken bransch man är i så klart. Men jag försöker hålla huvudet kallt och fokusera på fotbollen till 100 procent. Jag är här nu och ingen annanstans mentalt.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.