Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Victor Wanyama byter Southampton mot Tottenham

Southamptons mittfältare Victor Wanyama, 24, är på väg att skriva på för Premier League-konkurrenten Tottenham. Sky Sports uppger att läkarundersökningen återstår innan han återförenas med managern Mauricio Pochettino.

Enligt Sky Sports flög Wanyama till London på söndagen och att det som återstår är den obligatoriska läkarundersökningen – plus kenyanens underskrift. I Tottenham återförenas han med Pochettino, som tidigare var manager i just Southampton.

Den argentinske managern försökte värva den defensivt skicklige mittfältaren redan förra sommaren. Men då satte sydkustlagets nederländske manager, Ronald Koeman, stopp för en övergång.

Nu har Koeman tagit över Everton, och Wanyamas flytt till London ser ut att bli verklighet.

Om 24-åringen klarar läkarundersökningen väntas övergången bli officiell under veckan och prislappen ligger på elva-tolv miljoner pund. En i sammanhanget modest prislapp, som beror på att mittfältaren bara har ett år kvar på sitt nuvarande kontrakt.

Wanyama bidrar med rutin och breddar den något tunna Tottenham-truppen. Londonlaget ska, förutom ligan, även satsa på Champions League kommande säsong.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.