Victor Sköld.
Victor Sköld. Bild: JOHAN BERNSTRÖM

Victor Sköld lämnar Örgryte IS

Victor Skölds kontrakt med Öis har gått ut och det blir ingen fortsättning för anfallaren i Rödblått, det meddelar klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

Victor Skölds avtal med Örgryte IS har gått ut. Det gjorde det 30 april.

– Öis har hintat om att de inte har mest pengar i världen nu, om man säger så ... Jag vill vara kvar, men jag vet inte ens själv var jag kommer befinna mig om några månader. Antingen blir det Öis eller något annat, sa Sköld om sin kontraktssituation till GP i början av april.

LÄS MER:Coronakrisen ser ut att innebära slutet för Sköld i Öis

Nu står det klart att det blir något annat.

Under torsdagen meddelade klubben på sin hemsida att Sköld lämnar klubben.

Sköld anslöt till Öis inför säsongen 2019 men tiden i klubben har präglats av rehab efter en allvarlig knäskada.

ANNONS

”Anfallaren har skött sin rehab på Öis-gården sedan dess men föreningen och spelaren har nu kommit överens om att inte förnya avtalet parterna emellan”, skriver klubben.

För GP kommenterar sportchef Igor Krulj beslutet att inte erbjuda 30-åringen något nytt avtal.

– Det är en svår situation med allt som händer runt klubben och i samhället i och med corona. Men det här är ett beslut som vi har fått ta och ett beslut som vi står bakom. Victor har varit en fantastisk kille att ha att göra med och vi kan nu bara önska honom all lycka i hans nästkommande fotbollskapitel.

Krulj menar att möjligheten generellt att förlänga kontrakt hade sett mer gynnsam ut om det inte vore för de ekonomiska konsekvenser som klubben drabbats av till följd av pandemin. Samtidigt är han öppen med att det inte är säkert att Öis, även vid ett sådant scenario, hade beslutat sig för att satsa vidare på spelaren som alltså har kämpat med rehab sedan maj i i fjol.

– Det hade varit en bedömning som hade fått göras utan den faktorn (corona) att ta hänsyn till. Vad det hade slutat i finns det väl egentligen inte så mycket att säga om. Nu står vi med det här fallet efter allt som har hänt och då tog vi det här beslutet. Jag vet inte om vi hade gjort en annan bedömning eller inte.

ANNONS

Även om Victor har varit skadad ett tag, finns det någon plan på att ersätta honom i truppen, externt eller internt?

– I dagsläget kommer vi inte vara så aktiva i transferfönstret och för oss är det ingenting konstigt med tanke på den rådande situationen. Samtidigt har vi en del yngre killar som har varit med och tränat och visat upp sig på ett bra sätt. De som redan är i föreningen finns alltid nära till hands, men det behöver inte alltid innebära att det utmynnar i ett avtal.

När det gäller den sista spelaren i truppen som har ett utgående kontrakt i sommar, Abdul Razak, förs det diskussioner om en förlängning och har så gjorts sedan en tid tillbaka.

Örgryte vill med andra ord att han stannar. Om parterna kommer överens eller inte återstår att se.

– Vi försöker hitta en lösning för en fortsatt framtid, men mer än så finns det inte att säga.

Vad som händer för Victor Sköld nu är oklart. Så här sa han tll GP i april:

– Vi får se hur det blir. Finns det inga vettiga alternativ då får jag se vad jag gör. Men jag har motivation för att fortsätta kriga och kämpa. Det har jag alltid.

ANNONS

GP har utan framgång sökt Victor Sköld för en kommentar.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS