Victor Nilsson-Lindelöf under en presskonferens 2019.
Victor Nilsson-Lindelöf under en presskonferens 2019. Bild: JOEL MARKLUND

Victor Nilsson Lindelöf stoppade väskryckare i Västerås

En man ryckte åt sig handväskan från en 90-årig kvinna i Västerås centrum. Då ska landslagsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf ingripit.
– Han var otrolig. Han sprang över spångar och murar, säger Kerstin, 90, till Aftonbladet.

ANNONS

Han är känd för att vara en snabb mittback i Manchester United och svenska landslaget som stoppar anfallare

Nu har Victor Nilsson-Lindelöf även nyttjat sin atletiska förmåga och fysik utanför planen genom att visa på civilkurage och stoppa gärningsmän.

Under måndagen förhindrade försvarsstjärnan en tjuv under från att stjäla en 90-årig dams väska i hemstaden Västerås.

Kvinnan Victor Nilsson Lindelöf hjälpte heter Kerstin, 90, och är tacksam för landslagsmannens insats.

– Han var otrolig. Han sprang över spångar och murar, säger hon till Aftonbladet.

Vill bjuda på lunch

Det var en man i 30-årsåldern som cyklade förbi Kerstin som ryckte åt sig hennes kasse som legat i en korg på hennes rullator och sedan lämnat platsen.

ANNONS

Vid platsen fanns även Maja Nilsson Lindelöf och en tredje person som hjälpte Kerstin

– Jag är så tacksam. Vilka fantastiska ungdomar, de två flickorna och Victor Lindelöf, säger Kerstin.

Kerstin kände inte till en början igen sin räddare i nöden och fick tyvärr inte en möjlighet att tacka honom eller de andra som ingrep till hennes försvar.

– Alla skingrades och polisen frågade om de skulle köra hem mig, men jag sa nej. De har bättre saker att göra. Men jag skulle vilja få tag i Victor och tacka. Jag vill bjuda på lunch.

På sin blogg skriver Maja Nilsson Lindelöf följande om händelsen:

När vi var på väg ner till stan hände någonting jätteobehagligt. Jag vill inte skriva för mycket med tanke på att jag inte vet hur saker och ting fungerar med vittnesmål osv. Men en fin dam blev av med sin handväska och vi hjälpte till. Herregud vilken märklig, stressig och jobbig situation. Damen fick tillbaka sin väska och vi fick lämna våra uppgifter.

Maja Nilsson Lindelöf hyllar även den tredje personen som ingrep vid händelsen.

Tjejen som var med i situationen var även hon magisk och så snabb i sitt handlande. Ung och så himla modig. Henne borde man också skriva om.

ANNONS

Väsktjuven misstänks för att vara påverkad av narkotika vid stöldtillfället och för brotten grov stöld och ringa narkotikabrott för eget bruk.

Polisen som fick larmet 10.40 och anlände vid platsen 10.45 tackar för hjälpen från landslagsstjärnan som ledde till att 90-åriga Kerstin fick tillbaka sin handväskan.

”Polisen vill passa på och tacka vittnet för ett snabbt och rådigt ingripande för att återställa målsägandes egendom.”, skriver polisen på deras hemsida.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS