Victor Nilsson Lindelöfs hyllning av Anthony Elanga

Anthony Elanga har tagit stora kliv i Manchester United – och gjorde häromdagen mål för det svenska U21-landslaget. En som följer 19-åringen på nära håll är Victor Nilsson Lindelöf, och han är imponerad.
– Det är bara fortsätta träna hårt, vara ödmjuk och göra det arbete som krävs då tror jag han kommer ha en väldigt fin framtid, säger Nilsson Lindelöf.

ANNONS
|

Det svenska A-landslaget är mitt i uppladdningen inför stundande EM. Samtidigt finns det andra blågula spelare som sätter avtryck på annat håll.

En av dem är Anthony Elanga, 19.

Ynglingen har under våren fått mer plats i Manchester United. I maj fick han göra A-lagsdebut mot Leicester och sista omgången av Premier League nätade supertalangen med ett nickmål mot Wolverhampton.

Sedan har framgångarna fortsatt. När det svenska U21-landslaget på torsdagen spelade match skrev han återigen in sig i målprotokollet. I det som var hans landslagsdebut i U21 gjorde Elanga mål mot Finland när Sveriges vann träningslandskampen med 2–0.

ANNONS

En av många som är imponerade av hans framfart är lagkompisen Victor Nilsson Lindelöf som följer den offensiva spelaren på nära håll i United.

– Det är väldigt roligt för honom. Det är en väldigt snäll och bra kille som jobbar hårt varenda dag och som vill lära sig och utvecklas. Han har några fina kvaliteter som fotbollsspelare och det är väldigt för honom roligt att han har fått chansen att visa upp sig lite i A-laget och göra mål i sista matchen också.

Lindelöf: ”Är väldigt bra”

Han tar ny sats:

– Väldigt roligt, det är bara fortsätta träna hårt, vara ödmjuk och göra det arbete som krävs då tror jag han kommer ha en väldigt fin framtid.

Elanga har hittills valt att representera Sverige i landslagssammanhang, men har också möjlighet att spela för Kamerun eller England.

På frågan om Nilsson Lindelöf kommer försöka påverka Elanga att välja blågult även på sikt svarar försvararen:

– Påverka, det vet jag inte. Men jag tror att han själv har sagt att han trivs väldigt bra med att representera Sverige, och att Sverige har en sådan spelare för framtiden är väldigt bra. Det hade varit kul för svensk fotboll.

ANNONS

– Sen om jag kan påverka vet jag inte men jag snackar mycket med honom och försöker lära honom det jag lärt mig under mina år som proffs. Sen är det klart att jag säger att det är ett bra ställe att vara på.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS