Victor Nilsson Lindelöf varnad – på bänken

Mattias Svanberg varnades för vad som till början såg ut som en armbåge Brandur Hendriksson Olsen. På reprisbilderna såg det mer ut som en filmning, vilket fick Victor Nilsson Lindelöf att ilskna till och dra på sig en varning – på bänken.

ANNONS
|

Med en redan säkrad EM-biljett var det en annorlunda svensk startelva som ställde upp i EM-kvalmötet på Friends arena. Janne Andersson gjorde hela tio ändringar, jämfört med när man ställdes mot Rumänien i fredags, när Färöarna kom på besök.

En som fick chansen var Mattias Svanberg. Mittfältaren hamnade dessutom mitt i hetluften under slutet av den andra halvleken.

20-åringen varnades nämligen efter att Brandur Hendriksson Olsen fallit till marken efter en närkamp. Till en början såg det ut som att Svanberg hade delat ut en armbåge, men på reprisbilderna såg det mer ut som en misstänkt filmning.

– Det är en filmning, han skriker som han fått en armbåge upp i tinningen. Det var inte så farligt, men det blev lite tjafs, säger Albin Ekdal till C More.

ANNONS

Lindelöf varnad

Det var dock inte bara Mattias Svanberg som varnades efter situationen. Även Victor Nilsson Lindelöf, som satt på bänken, tilldelades ett kort efter att han hade varit framme och vädrat sina åsikter för fjärdedomaren.

– "Vigge" ville också in i hetluften och synas lite. Han är inte van vid att sitta på bänken, så han ville vara med lite, skrattar Ekdal.

Under den andra halvleken lyckades även Mattias Svanberg skriva in sig i målprotokollet efter att han utökat Sverige ledning till 2–0.

ANNONS