Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: PHIL NOBLE
Bild: PHIL NOBLE

Victor Nilsson Lindelöf skriver nytt kontrakt med Manchester United

Landslagsstjärnan Victor Nilsson Lindelöf, 25, stannar i Manchester United.
– Sedan dagen jag kom till United har det känts som hemma, säger han till klubbens hemsida.

Victor Nilsson Lindelöf, 25, har skrivit ett nytt långt kontrakt med Manchester United, det meddelar klubben på sin hemsida under onsdagen. Det innebär att landslagsbackens kontrakt nu gäller till 2024, med option på ytterligare ett år.

– Sedan dagen jag kom till United har det känts som hemma. Jag har vuxit som spelare och person de senaste två åren. Jag älskar att spela fotboll och mitt mål är att hjälpa laget att vinna titlar och betala tillbaka till fansen för deras stöd, säger han till klubbens hemsida.

"Bidrar med lugn"

Lagets norska tränare Ole Gunnar Solskjaer om Lindelöfs förlängning:

– Victor har etablerat sig här och han har blivit en mycket viktig del av vårat lag. Han bidrar med lugn på planen jag kan se att han är bestämd i sin vilja att hjälpa klubben och lyckas.

Enligt brittiska medier har svensken en lön på omkring 1,7 miljoner kronor i veckan, vilket betyder en årslön på 88 miljoner kronor.

Nilsson Lindelöf anlände till United från Benfica sommaren 2017 och har sedan dess gjort 74 matcher och ett mål för klubben. Han är en given del av Janne Anderssons landslag och har spelat 31 landskamper för Sverige.

Född: 17 juli 1994.

Familj: Gift med Maja Nilsson Lindelöf. Paret har en son, född i mars i år.

Position: Mittback.

Klubb: Manchester United.

Tidigare klubbar: Västerås 2009–2011, Benfica 2011–2017.

Landskamper/mål: 33/4.

Meriter: EM-guld U21 2015, portugisisk mästare tre gånger, portugisisk cupmästare en gång, utsedd till årets back 2016, vinnare av Guldbollen 2018.

(TT)

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.