Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: JOEL MARKLUND
Bild: JOEL MARKLUND

Victor Nilsson Lindelöf skadad – missar EM-kvalmatcherna

Victor Nilsson Lindelöf har drabbats av en ljumskskada och missar EM-kvalmatcherna mot Malta och Spanien, det meddelar Svenska fotbollförbundet.
– Efter undersökning igår så är det tyvärr så att han inte kan spela, säger Janne Andersson på hemsidan.

Premier League-säsongen är över och Victor Nilsson Lindelöf, som hyllats efter sin säsong i Manchester United, har gått på semester från klubblagsfotbollen.

Många hoppades nog att mer spel skulle stunda för mittbacken som varit gjuten i Janne Anderssons startelva, men så blir inte fallet.

På förbundets hemsida meddelar man nämligen att Victor Nilsson Lindelöf kommer missa de kommande EM-kvalmatcherna på grund av en ljumskskada.

Ett mardrömsbesked för förbundskapten Janne Andersson då storfavoriten till gruppsegern, Spanien, och Malta står för motståndet.

– Victor hörde av sig direkt efter han blev skadad. Vi har avvaktat och hoppats att hans skada skulle ha läkt till kommande samling. Men efter undersökning igår så är det tyvärr så att han inte kan spela. Jag hoppas att Victor blir bättre så snart som möjligt, säger förbundskapten Janne Andersson på hemsidan.

"Önskar killarna stort lycka till"

Mittbacken tvingades kliva av under den näst sista matchen med Manchester United och missade säsongsavslutningen mot Cardiff. Nu ligger allt fokus på rehab för Victor Nilsson Lindelöf.

– Alla spelare vill spela de stora matcherna och representera sitt land. Mitt fokus är att bli skadefri så snart som möjligt. Jag önskar killarna och Janne stort lycka till i matcherna och ser framemot att vara med och hjälpa laget i kvalet i höst, säger han på förbundets hemsida.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.