Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Victor Nilsson Lindelöf om tjuvjakten: ”Släpper väskan när han får syn på mig”

Victor Nilsson Lindelöf hyllades efter att han stoppat en väsktjuv. I förhör berättar landslagsstjärnan mer om händelsen.
”Mannen släpper väskan när han får syn på mig”, säger han i vittnesförhör enligt Sportbladet.

I slutet av augusti uppmärksammades Victor Nilsson Lindelöf och hans fru Maja Nilsson Lindelöf efter att de sett en äldre kvinna bli bestulen på sin väska i Västerås och landslagsbacken sprang efter tjuven och höll fast honom tills polisen kom.

– Allt gick väldigt snabbt. Jag tänkte inte så mycket. Jag ville bara hjälpa tanten att få tillbaka sin väska och det hon hade i den. Det var inget mer än det, jag ville bara hjälpa till, sa Victor Nilsson Lindelöf till Sportbladet efter händelsen.

Sportbladet skriver att en ung man i 20-årsåldern nu åtalas för grov stöld och ringa narkotikabrott och i vittnesförhör berättar Manchester United-stjärnan Lindelöf mer om händelsen.

”Jag får höra att gärningsmannen försvunnit på cykel i riktning mot ett rosa hus vid Ringvägen. Jag springer dit och in på innergården men hittar ingen där. Jag springer tillbaka och in på en annan innergård och där ser jag en man gå med en brun väska. Mannen släpper väskan när han får syn på mig. Jag ser att mannen håller i en liten röd portmonnä.

Jag konfronterar mannen angående väskan och portmonnän. Mannen springer då från platsen och jag springer efter. Jag kommer sedan ikapp och tog tag i mannen”, säger Lindelöf i förhöret enligt Sportbladet.

Åklagaren: ”Helt avgörande”

Tidningen skriver att makarna Lindelöf inte kommer kallas som vittnen till rättegången och att 20-åringen erkänt brotten.

Åklagaren Eleonore Johansson säger till tidningen om landslagsbackens ingripande:

– Det var helt avgörande att han fick tag på gärningsmannen. Hade han stuckit iväg på cykel hade vi nog aldrig kunnat lagföra någon person.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.