Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Victor Nilsson Lindelöf kan stoppas från landslaget

Victor Nilsson Lindelöf fick en kort semester mellan slutet av förra säsongen och början av denna.
Därför ska hans klubblag Manchester United vara oroliga för att mittbacken ska bränna ut sig.
Nu kan han stoppas från spel med det svenska landslaget, enligt Daily Mirror.

Vårens covid-19-uppehåll i fotbollen ledde till att säsongerna drog ut på tiden. För att komma i fas med dessa, och för att kunna klämma in ett EM-slutspel nästa sommar, blev det en kort semester för de professionella fotbollsspelarna.

Victor Nilsson Lindelöf och hans Manchester United gick dessutom till semifinal i Europa League-slutspelet. Totalt spelade han i 47 matcher för den engelska bjässen under säsongen.

Nu är United oroliga över att Lindelöf ska bränna ut redan två matcher in i den nystartade säsongen. Därför hoppas klubben att Lindelöf ska få stå över Sveriges landslagssamling i oktober, enligt Daily Mirror.

Vilades under förra landslagssamlingen

Under samlingen ska Sverige spela tre matcher på sex dagar när man först spelar borta mot Ryssland i en träningslandskamp, och sedan möter både Kroatien och Portugal borta i Nations League.

Det återstår att se om Sverige går med på detta, då det enligt Daily Mirror ska inledas diskussioner med United under de kommande veckorna.

Under Sveriges senaste samling till Nations League i början av månaden spelade Nilsson Lindelöf 90 minuter mot Frankrike. I den efterföljande matchen mot Portugal placerades han dock på läktaren. Detta för att få lite välbehövlig vila.

– Victor och jag har haft ett snack. Han spelade med Manchester United ända fram till för några veckor sedan och sen kom han in i samlingen efter att ha varit ledig. Han kände sig sliten. Vi hade pratat innan om att han bara skulle spela en match, just med tanke på slitage, sa förbundskapten Janne Andersson då.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.