Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Victor Nilsson Lindelöf berättar om inbrottet

Tidigare i år utsattes Victor och Maja Nilsson Lindelöf för inbrott i deras bostad – samtidigt som Maja var hemma med barnen.
Nu pratar landslagsbacken, för första gången, om händelsen.
– Det är något man inte vill att någon ska bli utsatt för, det är hemskt, säger han under onsdagens presskonferens.

En inbrottsvåg har sköljt över världsfotbollen. Flera är stjärnorna som har haft inbrottstjuvar i sina hem samtidigt som de spelat matcher.

Så sent som i förra veckan hade Manchester Uniteds superstjärna Paul Pogba inbrott – samtidigt som hans bar låg och sov.

Även hans lagkamrat, Victor Nilsson Lindelöf, har haft inbrott i sitt hem. Det samtidigt som han spelade bortamatch och hans fru Maja Nilsson Lindelöf var hemma med barnen.

”Vi lyckades gömma och låsa in oss själva i ett rum innan de lyckades ta sig in i huset”, skrev hon på Instagram.

Victor Nilsson Lindelöf: ”Det är en jobbig grej”

Under onsdagen höll landslaget presskonferens inför playoff-mötet med Tjeckien. Under den fick Victor Nilsson Lindelöf frågan om hur han kände kring inbrottet i hans hem.

– Det är en jobbig grej som man inte vill ska hända. Särskilt som jag var iväg och spelade match och inte kunde vara med familjen. Men jag fick lite ledigt av klubben och missade några matcher och det var viktigt att få vara med familjen efteråt och stötta på bästa sätt, sa han.

Det är som sagt flera stjärnspelare – bland annat landsmannen Robin Olsen, lagkamraten Paul Pogba och engelska landslagsstjärnan Reece James – som har drabbats av inbrott.

– Det är något som pågått ett tag men som inte får hända, trots det fortsätter det hända. Det är inte bra och inte något man vill någon ska bli utsatt för. Det är hemskt, säger Lindelöf.

LÄS MER: Tjuvarna stal Paul Pogbas VM-guld

LÄS MER: Paul Pogba drabbad av inbrott – samtidigt som barnen sov

LÄS MER: Victor och Maja Nilsson Lindelöf har haft inbrott

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.