Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

I Onsalas möte med Malmö FF i Svenska cupen gjorde Victor Andersson mål.  Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
I Onsalas möte med Malmö FF i Svenska cupen gjorde Victor Andersson mål. Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Victor Andersson klar för IFK Värnamo

Han gjorde succé i Onsala den gångna säsongen. Nu är Victor Andersson, 26, klar för spel i allsvenskan. Under tisdagen bekräftade IFK Värnamo GP:s uppgifter att man knutit till sig Andersson.

Onsalas Victor Andersson gjorde succé i division 2 Västra Götaland den gångna säsongen. På 21 matcher stod anfallaren för 29 mål och sju assist. Ett minst sagt imponerade facit, som inte gick obemärkt förbi.

För två veckor sedan rapporterade GP att Onsalas succéforward provtränade med den numera allsvenska klubben IFK Värnamo.

– Värnamo känns som en väldigt bra klubb – familjär. Och jag har ändå gjort en bra säsong. Skönt att det, och hårt jobb i många år, lönar sig nu. Att jag får den här möjligheten, sade han då.

Provspelet har också lönat sig. Under måndagen kunde GP avslöja att IFK Värnamo har knutit till sig 26-åringen, vilket klubben bekräftade en dag senare.

”Victor gjorde direkt ett fint intryck, både på och utanför plan. Han har genom åren bevisat att han är extremt målfarlig. En förmåga som är svår att träna sig till, utan något som stora målskyttar har medfött.

Att spela i Allsvenska blir nytt både för Victor och IFK Värnamo, men vi är övertygade om att vi båda har ytterligare en växel och kommer att klara det steget”, säger Värnamos sportchef Håkan Söderberg på klubbens hemsida.

Andersson: ”Är villig att satsa på det”

Därmed byter Andersson division 2 mot allsvenskan, ett scenario som han i en tidigare intervju med GP har sett positivt på.

– Det ska kännas bra, det är det viktigaste. Sedan hymlar jag inte med att jag vill spela så högt upp som jag kan. Jag har alltid haft den ambitionen. Jag är väldigt driven på det sättet. Så, skulle det komma något som känns bra är jag villig att satsa på det, har Andersson tidigare sagt till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.