Vicki Blommé rasar mot fotbollsspelares våld

Såväl Mason Greenwood som Antony har pekats ut.
Nu rasar Vicki Blommé mot fotbollsspelares våld i nära relationer.
– Det är tragiskt på alla sätt, säger hon i TV4 Play.

ANNONS
|

Flera fotbollsstjärnor har under det senaste misstänkts för våld i nära relationer. Fallet gällande Mason Greenwood lades till sist ned men bevis som nått allmänheten ansågs vara tillräckliga för att Manchester United skulle vilja göra sig av med honom.

Kort efter detta beslut startades en utredning av hans lagkamrat Antony efter att han anklagats för liknande brott. Brassens fotbollskarriär är för närvarande pausad.

Denna utveckling fick TV4:s Vicki Blommé att ryta ifrån mot United och andra storklubbars hantering av denna typ av frågor.

– Det här påverkar hela bilden av klubben. Om anklagelserna stämmer eller inte, det får vi kanske aldrig veta. Men jag blir bara så arg att sådana saker händer i världen och fotbollsvärlden. Jag vet inte vad de stora klubbarna gör för att stoppa det, sa hon i TV4 Plays studio inför Uniteds möte med Bayern München i Champions League.

ANNONS

”Deras ansvar”

Hon menar att klubbarna har ett ansvar i att utbilda sina spelare.

– Det är miljardbolag som borde kunna ta bort några tekniktimmar för undervisning i etik och moral, hur man ska vara som människa. Det är deras ansvar att göra. Fostra unga män från ungdomsakademierna, sa hon och fortsatte:

– Jag bryr mig om offren, men jag litar inte riktigt på att klubbarna tar sitt ansvar. Det är mer sportsligt och pengar. Men samtidigt har de betalat massor av pengar för spelare som inte kan spela nu. Det är tragiskt på alla sätt.

LÄS MER:Antony tar paus från Manchester United

LÄS MER:Antony i tårar – nekar till anklagelserna om misshandel

LÄS MER:Mason Greenwood byter klubb – efter skandalen

ANNONS