Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vibes målsuccé fortsätter – sänkte Ipswich

Lasse Vibe är stekhet i England. På lördagen sänkte han Ipswich med två mål – precis som mot Bolton i tisdags. – Nu känns det som att målen bara rullar in, säger den danska dynamiten till GP.

För Lasse Vibes Brentford väntade en tuff bortamatch mot Ipswich på lördagen, efter två raka ligatriumfer mot Nottingham och Bolton. Det började bra, då Vibes lagkamrat Sam Saunders fixade ledning efter knappa halvtimmen.

Strax före halvtid åkte hemmalaget dessutom på ett rött – och sen blev det dansk uppvisning för hela slanten.  En bit in i den andra halvleken slog Vibe till två gånger på fyra minuter.

– Det känns som jag är tillbaka i den formen jag hade i Blåvitt på sensommaren, så det känns väldigt bra, säger han när GP når honom.

Fyra mål på två matcher…?
– Eller fem på tre matcher … det beror på hur man ser på det, säger Vibe och skrattar.
– Det är mycket fokus här på att göra mål, det är lite hårdare att verkligen göra mål och inte bara göra bra matcher. Jag har gjort ett par bra matcher under året utan att få in bollen men det är skönt att det går bra nu. Nu känns det som att målen bara rullar in.

 Vad är förklaringen?
– Landslaget tror jag. Att jag fick vara med där gav mig självförtroende. Jag tänkte lite att om jag kan göra det bra här med dessa spelare, varför skulle jag inte kunna göra det i Brentford? Flera av de i landslaget är ju toppspelare i Premier League. Så landslaget gav mig det där självförtroendet, det där lilla sista.

Lasse Vibes succé har knappast gått obemärkt förbi den danske förbundskaptenen.  Vibe vill lira mer i landslaget – och bör ligga bra till.
– Jo, det kan man väl säga, men jag vet inte hur Åge tänker. Jag har gjort mitt de senaste matcherna men det är sex matcher kvar av säsongen och mycket kan hända, säger han.

 Hur ser du på säsongen i stort?
– Det känns på något sätt lite skönt med semester snart. Å andra sidan vill jag spela mer eftersom det har börjat rulla på. Nu önskar jag att det var december och vi hade halva säsongen kvar, samtidigt tror jag att jag behöver semester. Min kropp behöver nog det. 

Och din egen framtid i klubben?
– Jag kom igång sent den här säsongen och har fått göra lite mål, men jag är äldre än de spelare som blivit sålda. Sen har klubben inte velat sälja, men kommer det bra erbjudanden och spelaren vill vidare så blir det lätt kalabalik och kaos inom truppen om de inte får gå. Men för egen del tror jag inte det händer så mycket. Jag sitter lugnt i båten.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.