Lasse Vibe och Philip Haglund på lördagens träning.
Lasse Vibe och Philip Haglund på lördagens träning.

Vibe snart tillbaka

ANNONS
|

Lasse Vibe och Daniel Sobralense, som både har haft en bristning i baksida lår, slet på med maxlöpningar på 20, 40 och 60 meter när övriga laget hade avslutat lördagens timslånga återhämtningspass bestående av fotbollstennis.

Under lördag eftermiddag MR-undersöks båda spelarna, med förhoppningen att få bekräftat att bristningarna är läkta. Mot Örebro i morgon sitter de på läktaren men mot Djurgården om tio dagar räknar de med att vara tillbaka i spel.

– Jag tror inte det blir 90 minuter men jag hoppas att jag kan vara så pass skicklig på träningarna till veckan, så jag kan få spela så mycket jag klarar, säger Lasse Vibe.

ANNONS

Dansken har följt rehabplanen hela vägen sedan skadetillfället i Kalmar och han har kunnat köra mycket fotbollsspecifik rehab. Något han hoppas ska förkorta startsträckan när han väl kan kliva på och träna för fullt med laget till veckan.

– Jag har tränat mycket avslut och det har varit ett bra läge att trimma bolltouchen. Man får många fler touch på bollen när det bara är jag, "Sobra" och Fredrik (Larsson, IFK:s sjukgymnast) som kör, det kanske blir 500 touch i stället för 50 på en vanlig träning. Och jag har nog skjutit 40 avslut varje dag. Det känns bra att jag får jobba med den delen, framför allt mentalt, säger Lasse Vibe.

Han har klarat sig från skador under karriären så här långt, för tre år sedan missade han en match då han var sjuk men före det hade han sex skadefria år. Därför tog det mentalt när det högg till i låret i Kalmar för tre veckor sedan, inte minst eftersom han var i så bra form för tillfället.

– Det var ganska jobbigt mentalt, första dygnet framför allt. Jag var ledsen, förbannad. Sedan börjar man tänka på att det finns folk som inte har mat på bordet, då blev jag nästan lite besviken på mig själv över hur jag reagerade. Så fort jag fick en plan framför mig, vad jag skulle göra och att vi siktar på Djurgårdenmatchen, då kändes det fine, säger han.

ANNONS

Mot Örebro i morgon hoppas han att laget fortsätter att utveckla det anfallsspel IFK visade prov på mot Gefle i torsdags. När det är dags för match nästa gång räknar han med att själv kunna vara med och påverka på planen.

– Om det ser lika bra ut på scanningen som det känns, då kör jag max med laget till veckan, säger Vibe.

ANNONS