Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Vibe om Engvalls flytt: "Kul för honom, ett bra steg"

Gustav Engvall slog en signal till förre lagkamraten Lasse Vibe inför flytten till England och Bristol City. En flytt som Vibe är väldigt glad över. – Det är kul för honom, ett bra steg, säger Vibe till GP.

Under onsdagen blev övergången bekräftad. Gustav Engvall lämnar IFK Göteborg efter fyra år för spel i Bristol City. 20-åringen har skrivit på ett treårs-kontrakt med option på ännu ett år. Inför flytten passade han på att slå en av sina närmsta vänner, Lasse Vibe en signal.
– Jag pratade med honom, vi spelade ihop i Göteborg och det är en bra kille. Han pratade bra om klubben och ligan, säger Engvall till klubbens hemsida.

Så, Lasse vad sa du till honom?
– Han ville ju kolla lite saker så jag berättade lite om ligan, hur det kan vara som ung spelare att komma hit och imponera. Sen pratade jag om vad jag vet om Bristol, det är ju utifrån sett. Men det verkar vara en bra klubb. Det är inget topplag, men en hyfsad klubb med en fin arena och hyfsat stöd. Jag ser Bristol som ett stabilt mittenlag, säger Vibe till GP.

Har du gått och blivit Engvalls agent nu?
– Nu? Det har jag varit i många år … nej, men hade jag varit det så hade han spelat i Premier League. Det hade jag löst.

Hur tror du att det kommer att gå?
– Han är en spännande spelare. Han har sin power och snabbhet och är lite som vissa engelska anfallare. Han har mycket muskler, är väldigt snabb men har även sin snabbhet. Sen kommer det att bli annorlunda för honom. Att komma utomlands är en annan sak. Där tror jag att vi kanske kommer ha viss samtal.
– Det är väldigt roligt att han får chansen att komma utomlands och roligt att han kommer hit. Bristol är inte så långt från London så vi kommer ju att ses en del och spela mot varandra. Men det är kul för honom det här, det är ett bra steg.